View Single Post
Eski 06-08-2010, 10:12   #211
muhammed altan
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-07-2006
Sayın Kumyaka , Merhaba.. bende Şampiyon Bursa 'da yaşıyorum.Uzun zamandır bende ev ve iş yerinin balkonunda(saksılarda) naranciye çeşitlerini yetiştiriyorum.Narenciye hakkında çok çeşitli bilgiler öğrendim.Bu hevesim, buna sebep oldu.Çiçek açıp meyveyi doğru dürüst veremiyordu.Çok şeyler denedim; hormonundan tutun anacının özelliklerine kadar.Bu arada aşı yapmasını da öğrendim.Bu inadım yüzünden çok çeşitli narenciye fidanı aldım.Şu anda 3 yıl önce aldığım minyatür kumkuatım var.Her sene meyve veriyor yılda iki kez çiçek açıp meyve eksik olmuyor.Diğer narencilerimde hiç meyve tutmuyor.Greyfutum da 3-4 meyve olurdu.Bu sene o da çiçek açmadı ne Hikmetse!!
Kumyaka köyüne gitmiştim yıllar önce çok güzel bir yer.Bütün evlerin bahçelerinde limon portakal vardı.Araştırdım ve sizin bulunduğunuz yer, Marmara bölgesinin tek Akdeniz iklimine sahip tek yerin burası olduğunu öğrendim.Burada 5 km dışarı çıktığınızda o iklimi bulamazsınız !!İşte öyle bir yer orası!!Sizinle de bilgi paylaşımında bulunmak isterim.

muhammed altan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön