Sayın ahmet_ex
Öncelikle foruma hoş geldiniz.
Bonsai onu ilk görenlerde bir heyecan ve inanılmaz bir çekiçilik sunar.
Ve bir süre sonra bir bonsai sahip olmak için sizi kendine doğru çeker.
Ve siz hızlı bir şeklide bonsai sahip olmak için heyecan ile bir kaç deneme yaparsınız.
Bunda 20 sene önce de ben de aynı heyecan ve sabırsızlık ile bir çok deneme yapmış ve hiç bir çalışmam da başarılı olamamıştım.
Zaman içinde gördüm ki aslında Bonsai bahçıvanlık ve sanatın bir uyum içinde öğrenilip aynı uyum içinde elde etiğiniz bilgiler doğrultusunda görsel bir şölene dönüştüğü keyifli bir hobi.
Öncelikle bitki yaşamını fizyolojisini yani bahçıvanlığı öğrenmek en doğrusudur.
Budama -Toprak -besin - ışık -hava Bitkiler bunlara neden ihtiyaç duyar.
Bu işlemler doğada ki bir bitkide ne zamanlar yapılır.
Türlerin kendine göre bu yukarıda işlemleri yapabilecek doğru zaman ve istekleri değişkenmidir.
Daha sonrada forumda ki sald doğru bilgileri okuyup öğrenmelisiniz.
Size yıllar önce yaptığım hatalardan bir kaçı.
Kitabda bakıyorum adam almış fidanı önce köklerini budamış sonra daları telemiş sonrda sığ bir saksıya dikmiş.
SOnuç ağaçım öldü.
Peki işin içinde ve özünde ne var.
Kök budaması ne zaman yapılır.
Budama her türde farklı zamanda mı yapılır.
Telleme nin doğru zamanı nedir türde türedeğişirmi.
Saksıya ekimden sonra geçen sürede ağaç nerede durmalı ve ne gibi işlemler yapılmalı.
Köklerin budamasının bir tekniği varmı.
İşde ben aslında kitabda yazan bu ince bilgiler atlamış salt gördüğüm şeyi yapmış ve başarısız olmuştum.
Sizin heyecanınız anlıyorum.Çünkü bu heyecanı yaşamayan bir bonsai meraklısı bulmak zorduır.
Sabır bilgi özveri bunlar bir bonsai elde etmenizin en önemli yapı taşları.
Siz burda sorularınızla bizleri sevindirir sorularını alaçağınız yanıtları doğru zaman ve doğru şekilde uygular iseniz elde edeçeğiniz başarı tüm bonsai dostları mutlu edeçektir.
Saygılar.
|