View Single Post
Eski 06-08-2010, 08:49   #591
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Özlem Mesajı Göster
Sevgili Avanos, geçmiş olsun. Umarım gelişmelerden haberdar edebilirsin.

Ağaçlandırmaya meraklı bir dostumun bahçe ve arazisinde çektiğim resimleri agaclar.net'te paylaşmıştım. Bir yıla yakın durdu. Olulu yorumlar yapıldı. Geçenlerde dolaylı yollardan rahatsızlığını belirtip, o başlığın kaldırılmasını talep etti. Kaldırıldı ancak, bir anlam verememeiştim. Onun da başına böyle bir iş gelmiş olabilir mi diye düşünüyorum.

Tekrar geçmiş olsun. Sevgiler.

Yücel Bey, büyük olasılıkla arkadaşınızın başına tahmin ettiğiniz durum gelmiştir. Eğrim Dağı'nın ağaçlandırılması çalışmaları nedeniyle " Doğa varlıklarına zarar verip doğal yapıyı bozduğumuz gerekçesiyle." biz de az kalsın 3 ila 5 yılla yargılanacaktık. Resmen direkten döndük.
Oysa ağaçlandırma yaptığımız alan sit değil, milli park değil, izinler alınmış. Neymiş efendim "İzin belgesi bir kuruma gönderilmemişmiş. Ağaç dikerek bölgenin iklimini bozuyormuşuz." gibi ilginç ifadelerle hakkımızda açılacak olan davayı Tema Vakfı engelledi. Bize en sonunda Basında haber vs çıkmasın." dediler.

Şimdi düşünüyorum da " Türkiye'de hangi başarı cezasız kalacak acaba ?" Türkiye ve Türklerden en çok nefret eden millete yetki verip " Hadi kardeşim sana izin, Türkiye'nin yetkililerini siz seçin, alın size izin." desek sanırım şimdiki görevdeki şahısları seçerlerdi.

Ağaçlandırma çalışmalarımıza destek almak için gönderdiğimiz emekli öğretmen abilerimize "siz kim oluyorsunuz da ağaç dikiyorsunuz ?" diyebilecek kadar yozlaşmış vekil yetkililerle muhatap olduk. Bize dava açmak isteyen kurumun başındaki yetkilinin azılı bir mason olması; gittiğimiz on yerden beşinde bize engel çıkartılması ki aynı durum başka yerlerdeki başka arkadaşların da başına gelmiş, devlet kurumlarındaki koltukları işgal edenlerin kırk dereden su getirerek bir şekilde " Bir daha yanıma gelmeyin." dedirten tutumları bile bizi pes ettiremedi. Artık sadece o kurumlarla görüşmüyoruz, kendi tırnağımızla kendi başımızı kaşıyoruz.

Sayın Avanos, mutlaka tanıdık yetkili birilerini devreye sokun. soruşturma ilerlemeden engellemeye çalışın. Aksi takdirde dosyanız mahkemeye intikal ederse Yüce devletimin aziz savcı ve hakimleri " Bu vatandaş memlekete yararlı bir iş yapıyor, ağaç dikerek yaşanılabilir bir dünya için savaş veriyor." diye düşünmüyorlar. Sadece önlerindeki kanunlara bakarak size kaç yıl giydirebileceklerini hesaplıyorlar. Unutmayın " Deveden büyük fil vardır." Yüz yüze görüştüğümüzde bana bahsettiğiniz bağlantıları kullanın. Olayı bir an önce sonlandırmaya çalışın. Olay dallanıp budaklandığında tanrılar bir kurban alıyor mutlaka.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön