View Single Post
Eski 06-08-2010, 00:55   #48
Teknolojik
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2010
Sera YapımTeknolojisi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alpturan Mesajı Göster
Sn. milyonstar.. Aramıza hoş geldiniz. Bizimkisi ticari bir sera olmicak. Bilmiyorum eski mesajları okudunzmu. Hobi amacıyla birşeyler yetiştirmeye çalışanlar için mümkün olduğunca genele hitap edecek "ekonomik" birşey ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Madem işin içinden geliyorsunuz bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmak isteriz.
Selamlar.Yeni arkadaşlardan biriyim(Teknolojik)bende ucuza mal olacak sera oluşturmaya uğraşıyorum,bu konunun ne kadar zamandan beri sürdüğünü bilmiyorum ancak ülkedeki sera yapılanmasının (örtü altı) nitelemesine maruz kaldığı düşünülürse sebebler ne olursa olsun başarısız olunduğu açık.Benim bulduğum çare beton direkler dökmek (3mt. boy;maliyet 15TL: Çap70lik PVC boru çapı, içi 6lık _8likİnşaat demiri ) ölçüler değişebilir,ağırlık sorun gibi gözüksede pek sorun değil zeminde zaten beton sömeller kullanılıyor;ayrıca bazı ucuz kompozit malzemeler ile sağlamlığı bozulmadan hafifleştirilebilir,Plastik bazı borular kullanıp bir yanı yarılıp naylon sıkıştırılır,istediğin gibi ger,çatıya gelince galvaniz tel gerilir,al sana ucuza maliyet,biraz beyin çalışması biraz emek.saygılarımla.

Teknolojik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön