View Single Post
Eski 05-08-2010, 21:58   #659
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Durul, üzümleri görünce aklım uçtu.
Maşallah her çeşitten üzüm var bahçenizde ve çok sağlıklılar.
Ben çiçeklenme döneminden sonra yapılması gereken külleme ilacını yapmadığım için(bilmediğimden)bir salkım bile üzüm olmadı, hepsi de dalında soldu, yaprakları bile gazel oldu.

Üzüm en sevdiğim meyvelerin başında gelir, Ürgüp'te "Dimrit" dedikleri bir kara üzüm var, ben bu kadar güzel bir üzüm cinsi daha bilmiyorum, siz ondan da edinin bence.
Bir de "Çavuş üzümü" dedikleri iri taneli, ince kabuklu, çilli ve inanılmaz hoş kokulu ve lezzetli beyaz üzüm var, yöreye göre adı değişiyor olabilir ama Ürgüp'teki adı bu.

Her şey süper maşallah, imkanım olsaydı üzümlerinizden tatmaya gelirdim.
Bol hasatlar diliyorum.
Sevgili Adalet hanım, bu sene üzümlere yapılan rutin bakım yapılamadı bile. Eşim işinden ve evimizde süren inşaatla ilgilenmekten eskisi kadar bahçeyle ilgilenemiyor. Bahçedeki bütün ağaçlarla birlikte üzümlere bordo bulamacı uygulamış.
Külleme için kükürt gerekiyormuş. Ona fırsat bulamadı. Ama on gün kadar önce, deneme amaçlı roa natura uyguladı.

Bizim bahçede kokulu beyaz üzüm var, sizin sözettiğniz çavuşüzümü ile aynı mı bilemiyorum.

Keşke gelebilseniz, çok sevinirdim. Ama belli mi olur, belki bir gün yolunuz bu taraflara düşer. Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön