Konu: karanfil
View Single Post
Eski 05-08-2010, 21:57   #472
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Name:  karanfil saksı.jpg
Views: 3558
Size:  46.1 KB

Eveeett! Karanfil saksım bu. Dondurmacının çöpünden aldığım dondurma kabını saksı yaptım. Hem bembeyaz( köklerin aşırı ısınmaması için) hem de tam pencere önüne konulacak ebatta. Yazı vs de olmadığı için güzel bir görüntüsü var. Kapakları da tam saksı altına uygun. Bunlardan başka bir çöpte de 8-10 tane bulup aldım( çöpçü oldum resmen bu bahar).

Sn makinin de yönlendirmesiyle kök boğazlarını doldurmadan, killi bahçe toprağı, kum, kompost tavuk gübresi ve birazcık torfu karıştırdığım harca diktim filizlerimi. Kum ve kilden dolayı epey ağır bir saksı. Bu sayede pencere önünde rüzgar veya kuş vs etkisiyle düşme olasılığı az. Ben bile zor kaldırıyorum. Karanfillerim bence güzel geliştiler. Pakette 52 hafta sonra çiçek açacağı yazıyordu ama benim içimde bir umut vardı ve dün bir baktım orta-alt kısımdaki bir fideden gonca belirmiş

Sabah aydınlık, öğleden sonra kuvvetli güneş görüyorlar. Bu senenin bol yağmurunu da aldılar üstlerine. Çekmeköy' ün rüzgarı da fena değil.

Maalesef yaprak biti dadanmış karanfillerime.Sanırım bahçe toprağından geçti. Çünkü tohum yatağındakilerde çıkmadı. Hatta bir kaç filizi de süt kutularına bahçe toprağı içine almıştım, onlarda da çıktı.

Şöyle bir gözlemim var: Şu an sadece en solda yani normalde saksıyı duvara dayadığım kısımdaki filizlerde var bu bitler. Varsayımıma göre bunun nedeni duvara yakın kısımdakilerin diğerlerine nazaran rüzgara ve güneşe daha az maruz kalmaları. Benimki varsayım tabii. Bir an önce arapsabunu-zeytinyağı karışımını uygulamalıyım.

Fazla uzun oldu ama yetiştirme ve barındırma koşullarımı ayrıntılı yazıp başka arkadaşlara yardımı olacağını umuyorum. Sn. Maki' ye tekrar teşekkürler.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön