Zencefil-Sarmısak Ekstraktı
Koredeki doğal yetiştiricilerin orjinal reçetesi sadece zencefil ve sarmısak kullanmayı içermez ayrıca Çinin şifalı bitkilerinden Angelica acutiloba, Glycurrhiza uralensis ve Cinnamomum loureirii yi içerir. Bu Çin şifalı bitkileri iyi bir sindirimin ortak paydasıdır. Biz Çin şifalı bitkilerinden daha az olmak üzere eşit miktarda zencefil ve sarmısağı kullandık. Bizim bitki ve hayvanlar için kullandığımız doğal antibiyotiğimiz budur.
Sarmısakta yüksek oranda sülfür bulunduğunu hatırlayın. Bu iyi bir fungusittir. Zencefil-sarmısak ekstraktı daha önce söz ettiğimiz bitki ekstraktlarından oldukça farklıdır. Biz ince dilimlenmiş zencefil ve sarmısağı 12 saat boyunca bira ya da şarap içerisinde bekletiyoruz. Sonra 1/3 oranında ham şeker ekleyerek 5-7 gün arasında fermente ediyoruz. Alkol eklemezin nedeni ortamı stabilize hale getirmesi ve fermentasyonu koruması içindir. Alkol derecesi en azından %40 olmalıdır. Zencefil ve sarmısak ekstarktının aktif içeriği şifalı bir eriyik ile tedavi etmenin benzeridir. Zencefil ve sarmısağın yüksek oranda tedavi edici ve yararlı bir besin olduğunu hatılayın. Biz bunları doğal antibiyotik ve koruyucu ilaç olarak kullandık. Biz bu karışımı civciv ve tavuklarda başından sonuna kadar sağlıklı yetişirmek için kullandık. Elbette biz ayrıca onları hayvanlar zayıf düştüğünde ve hasta olduğunda kullanıyoruz. Bunları bitkilerin fungal (mantari hastalık) problemlerinde kullandık. Biz bunları romatizma için kullandık. Bu kullanım alanları bitki ve hayvanlar için muazzamdır. Sizin bitki ekstraklarınızın potansiyeli elde ettiğiniz bitkinin aktif içeriği ile ilintilidir. En önemlisi bitkinin bir parçası olmalarıdır. Örneğin bitkinin enerjisi sırasıyla tohum, meyve, yaprak ve diğer parçlarında yoğunlaşmıştır. Bu genel bir sıralamadır. Tohum bitkinin kendini yeniden ürettiği parçasıdır. Basitçe nem ve sıcaklığa maruz bırakıldığnda tohum filizlenmeye başlar ve türemek için besini kendi tohumundan alır. Neden doğal yetiştiriciler, enerji ve besinin öncelikli olarak tohumda ve ikinci olarak meyvede, üçüncü olarak yaprakta daha fazla yoğunlaştığnı söylüyorlar. Bunun nedeni biz tohumu tahıllar gibi fermente ettiğimizde seyreltme oranı 1:500 yerine 1:100 dir. Bu bir kuraldır.
Bazen dah fazla sulandırılmış formları daha sık uygulama yaparak kullanabilirsiniz. Bunları hepsi tecrübeden ve gözlemlerden kaynaklanıyor.
Düzenleyen acemi_caylak : 05-08-2010 saat 07:31
|