View Single Post
Eski 04-08-2010, 19:58   #81
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeşilSeven Mesajı Göster
Tadı nasıl abi sonunda birşeylere benzetebildin mi? Şeker ya da aroma yoğun mu?
Geçen sene ilk olgunlaşan meyveden tat alamamıştım. Sonraki olgunlaşanlar süper tatlı ve aromalıydı, tadı çileği andırıyordu ama koku çok yoğun değil. Kendine has değişik bir aroması var. Bu son yediğimizde tat ve aroma olarak güzeldi, meyvenin rengi ve yerken ağızda dağılması apayrı zaten.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 Mesajı Göster
çok güzeller meyvelerin görünüşü..bende almak istiyorum da adana sıcagında yetişirmi?ü
Pitaya'nın sıcaklardan bir şikayeti yok, susuzluğada dirençli. Fakat don ve aşırı sulamak ölümüne neden olabilir, alabildiğince güneş görmeli.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeşilSeven Mesajı Göster
Mutlu abi bir sorum olacak; çelikler malum sürekli yeni dal veriyorlar. Bunları köklendirmek için uyguladığın yöntem nedir? Nasıl bir toprak karışımı kullanıyorsun? Benim geçen sene tohumdan ürettiğim parmak boyunda ve kalınlığındaki fideler 10 ay sonra acaip miktarda yan sürgün verip bazı kolları da yarım metreyi geçerek kalınlaşmaya başladılar. Bu nedenle yanlardan çıkan küçük parmak boyundaki sürgünleri ayırıp köklendirmek istiyorum, tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
Köklendirmek için steril torf kullanmanız yeterli, sulama yaparkende yüzey kurumadan sulama yapılmamalı. Köklendirirken altta birikinti su kalmamalı. Sürgünlerin gelişmeye elverişli 2-3 yan lop bırakılabilir, diğer sürgünler dipten kesilmeli. Kesilen bu sürgünler ya köklendirilir, veya imha edilir. Fazla sürgünlü bir pitayadan meyve alabilmek çok zor, bütün gücü bu lüzumsuz sürgünler tarafından emilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüzün Mesajı Göster
Kabuğunu soyuyormuyuz yemek için , yoksa içinden kaşıkla mı yiyoruz?
Çok güzel görünüyor...
Kabuğunu soymaya gerek yok, dilim dilim kestiğinizde kabuğu kendiliğinden soyuluyor. Kaşıkla yediğinizde geriye kalın bir deri parçası kalıyor, Hani kalın derili bir balık yediğinizde, derisini ayırdığınızdaki görüntünün aynısı

Yerken insan çok değişik duygular yaşıyor, hani 3-5 sene çikolata şekerli bir şey yememişsinizde sonra birden bire kaliteli bir çikolata yemişsiniz. Piyangodan onca bilet arasında en büyük ikramiye sizin bilete isabet etmiş gibi. Epey bir duygu fırtınası yaşıyor insan.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön