Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan Öncü
İlginize teşekkürler,
Aslında çok geç olmadı sanırım kırmızı örümcek problemim hala devam ediyor.
Sağda solda yine üzeri ufak ufak ağla kaplanan yaprak görüyorum.
Sanırım sistemimi kurtaramıyacam. Zaten 4 domatesim var. Ve yavas yavas sonuna yaklasıyorum.
sizin soylediğini ilaca yarın bakıcam. Türkiyede satan yerler neresi araştıracam. Yaprakların üzerinin boyle leke leke olmasının sebebide kırmızı örümcekmi dir. Şu örümcekler nerede ise sadece ağlarını gördüm daha kendilerini göremedim. 5 gün önce ilaçlamış idim ve 15 gün sonra tekrar ilaçla demişti aldığım yer. Bugun ilaçlamanın üzerinden 5 gün geçti. 1-2 gün sonra tekrar ilaçlamayı düşünüyorum. Bulursam sizin söylediğiniz ilaç ile bulamassam benim satın aldığım ilaç ile. Aşşağıda resimde 5 gün hasat edemeyince biriken domatesler var. 2,5 Kg. Tam keyifli zamanları geldi , tadı damağımda kaldı. Kaybetmesem bari sezonu erken kapayan futbolcu gibi olucam bu gidişle. Umarım kurtarabilirim. Kurtaramassamda artık aldığım domatesler ve öğrendiklerim yanıma kar kalır.
|
Sayın Hakan Öncü;
Neemazal adlı İlaçı bende çok aradım. Maalesef hep litrelik **** daha büyük olarak satılıyor. Fakat bahsettiğim sitede 50 ve 100 cc'lik küçük şişelerde satılıyor. Daha önce de söylediğim gibi ilaç tamamen doğal. Neem ağacının tohumlarının yağından elde ediliyor. Sadece kırmızı örümcek değil, onun gibi birçok haşereye ve 200'e yakın hastalığa da iyi geldiği söylenmekte. Siz tabi ki yine araştırmanızı yapın. Bu arada kırmızı örümcekleri görmek istiyorsanız, yaprakların altlarına iyice yakından bakmalısınız. Rengi kırmızıya yakın kahrengi şeklinde ve kalem ucuyla kağıt üstüne konulan küçüçük bir nokta kadar. Büyüteçle daha iyi görebilirsiniz.
Bu arada uyguladığınız ilaç şayet kimyasal ise belli bir süre geçmeden ürünleri toplamayın. Çünkü bildiğim kadarıyla belli bir süre ilacın etkili dönemi var. Yani zehirlenme riskine dikkat edin derim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılarımla.