View Single Post
Eski 04-08-2010, 13:45   #39
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sevgili Acemi,

Kısıtlı imkanlarla ulaşabildiğim internet ortamında sayfanı okudukça devraldığın bayrak yarışında gerilerde kaldığım için mutlu olduğumu söylemek durumundayım. Demek ki forumda hiç bir ticari kaygı gözetmeksizin bilgi paylaşılabiliyormuş. Paylaşımları için Sn. Meyvelitepe ve Sn. Selahattin Yılmaz' a çok teşekkürler.

Özellikle Sn. Meyvelitepe' nin bu tip paylaşımlara girmesine çok sevindiğimi belirtmek isterim. Sn. Selahattin Yılmaz' a da b5A başlığında uğradığı eleştiriler için geçmiş olsun dileklerimi iletip, sabrı için takdirlerimi iletiyorum. Seviyeli olduktan sonra bu forumda paylaşılan her tür tartışmanın ülke ekonomisine çok şey kattığı inancındayım. EM konusunda oldukça ketum davranan Sn. Doğasever' in b5A sayfasındaki tavrını da yadırgadığımı belirtmek isterim.

Alıntı:
Yararlı mikroorganizmalarla aşılanmış en yaygın bilinen Japon EM’nin en önemli maddesi laktik asit bakterisi olmakla birlikte, fotosentetik bakteri, maya, aktinomiset ve fermentasyon mantarlarıda içerir. Bu saf kültür Japonyadan ithal edilir ve şeker ve melasla karıştırılarak çoğaltılabilir. Diğer mikroplar başka yollarla çiftçilerin kendileri tarafından kültüre alınabilir.
Benim geçmişte merak ettiğim ve tartışmaya açmak istediğim üç aşağı beş yukarı buydu işte. Ülke ekonomisini dışarı bağımlı olmaya mahkum etmeden bir şeyler yapılabilir mi? Bilinmeyenlerin çok olduğu denklemlerle çıkılan yolda b5A' nın da EM' in de fiyatları fazla olabilir. Bilinmeyenler azaldıkça üreticiler kendilerine çekidüzen vereceklerdir, fiyatlar makul seviyelere inecektir.

Dileğim tarımı bilerek yapan üreticilerimizin çoğalması ve kendi ihtiyacı olan gübreleri kendilerinin yapabilmesi veya satın alıp uygularken daha bilinçli hale gelmelerini görmektir. Tarımla hiç ilgisi olmayan biz düşünenlerin tek kaygısı öğrendiklerini geniş kitlelerle paylaşıp çorbada tuzumuz olsun misali katkıda bulunmaktır.

Çalışmaların ve paylaşımlarının aynı içtenlikle devamı dileğiyle sevgiler...

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön