View Single Post
Eski 04-08-2010, 09:11   #940
uzman16
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Nisan ayında daldırma uyguladığım clematis madame le coultre köklendi. Ana saksının haricinde 2 tane ayrı kök oluştu. Böylece 3 tane oldular. Daldırma yöntemiyle çok kolay köklendiler. Üstelik 2 saksıdaki çiçek bile açtı. Yalnız bu defa açan çiçeklerin boyutları 14 cm. olan eski boyutlarından daha küçük.

Ayrıca snowman77'den aldığım 4 adet clematisin hepsi ( 2 tane ville de lyon, 1 adet multi blue ve 1 adet warzawska nike) gayet sağlıklılar. Hepsinin toprağını değiştirip saksılardaki solucanlardan ve yumurtalarından temizledim. Gübre verdim. Hızla büyüyorlar.

Multi blue geldiğinde hiç yaprağı olmayan bir karış boyunda kuru bir görünümdeydi. Baktım 2 kök, hemen ayırdım. İyi ki ayırmışım şimdi iki saksıdaki de yeşerdi, üstelik birinde 20 cm. boyunda olmasına rağmen tomurcuk oluştu. (Kupkuru görüntüsüne aldanmamak gerekli. )

Clematislerim çiçek açtıkça sizlerle paylaşacağım.
Demişim 30 Temmuz'da yazdığım mesajımda.
Multi Blue ile bu sabah selamlaştık. 25-30 cm. boyu ile açıverdi. Rengini daha açık mavi bekliyordum biraz koyu geldi bana. Fotoğraftaki güneşteki hali. Aslında daha mor gibi sanki.

Name:  clmtsDSCN9481_tn.jpg
Views: 1484
Size:  34.7 KB

Name:  clmtsDSCN9480_tn.jpg
Views: 1489
Size:  33.2 KB

Madame le coultre da 2. defa açıyor.

Name:  clmtDSCN9491_tn.jpg
Views: 1451
Size:  35.7 KB

Ville de Leonlar da tomurcuklanmaya başladılar. Sanırım 1 hafta -10 gün sonra onun da çiçeklerini göreceğim.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön