View Single Post
Eski 04-08-2010, 00:14   #38
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan74 Mesajı Göster
Sayın Hakan Öncü,

Biraz geç bir cevap olacak ama yine de söylemeden duramayacağım. Şayet uyguladığınız ilaçdan fayda bulamazsanız başka bir tavsiyem olacak. Çünkü aynı kırmızı örümcek belası benimde başımda bir dert. Fakat bir kaç farklı bir ilaç denemesinden sonra www.magicplant.com sitesinden temin ettiğim 50cc'lik Neemazal adlı ilaç da çok faydalı gelecektir. ilaç ile beraber nasıl ve ne kadar kullanılacağının yazılı olduğu talimatlarda olacaktır. Kısaca 1 lt'ye 5-6 cc. karıştırıp, yaprakların üst ve altları, meyveler, bedeni kısaca heryerini güzelce ıslatmalısın. Bir hafta sonra aynı işlemi tekrarlamalısın. Yanlız bu ilaçlama işlemlerinden ancak 10 gün sonra meyveleri alabilirsin. Yani daha güvenli olur. Bu arada ilaç tamamen doğaldır. Araştırmanda fayda var derim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
İlginize teşekkürler,

Aslında çok geç olmadı sanırım kırmızı örümcek problemim hala devam ediyor.
Sağda solda yine üzeri ufak ufak ağla kaplanan yaprak görüyorum.
Sanırım sistemimi kurtaramıyacam. Zaten 4 domatesim var. Ve yavas yavas sonuna yaklasıyorum.
sizin soylediğini ilaca yarın bakıcam. Türkiyede satan yerler neresi araştıracam. Yaprakların üzerinin boyle leke leke olmasının sebebide kırmızı örümcekmi dir. Şu örümcekler nerede ise sadece ağlarını gördüm daha kendilerini göremedim. 5 gün önce ilaçlamış idim ve 15 gün sonra tekrar ilaçla demişti aldığım yer. Bugun ilaçlamanın üzerinden 5 gün geçti. 1-2 gün sonra tekrar ilaçlamayı düşünüyorum. Bulursam sizin söylediğiniz ilaç ile bulamassam benim satın aldığım ilaç ile. Aşşağıda resimde 5 gün hasat edemeyince biriken domatesler var. 2,5 Kg. Tam keyifli zamanları geldi , tadı damağımda kaldı. Kaybetmesem bari sezonu erken kapayan futbolcu gibi olucam bu gidişle. Umarım kurtarabilirim. Kurtaramassamda artık aldığım domatesler ve öğrendiklerim yanıma kar kalır.

Eklenen Resimler

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön