View Single Post
Eski 03-08-2010, 20:53   #37
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakan Öncü Mesajı Göster
İlginize teşekürler,

Eğer domatesleri kaybeder isem bu yaz topraksız tarım merakımı seneye bahara bırakmış olurum. Açıkçaçası siz benden daha iyimser bir oran verdiniz bence daha düşük . Umarım kurtarır. Ama şunuda gördüm ki doğanın gerçekten çok güçlü bir toparlama mekanizması var. Bari üzerindeki domatesleri olgunlaştırabilsem. Yoksa bir bidon yeşil domates turşusu yapacam. Peki ilaçlama konusunda ben 1 lt ye 2 kaşık ilaç koydum ve hepsini fıs fısla hertarafına sıktım. Aldığım kişi 1 lt ye 2 kaşık dedi ama ne kadarını bitkiye sıkacağımı solemedi. Ben sonrasında alttaki suyunun da damlayan ilaçlı sudan etkileneceğini düşünerek suyunuda değiştirdim.

Kolay gelsin.
Sayın Hakan Öncü,

Biraz geç bir cevap olacak ama yine de söylemeden duramayacağım. Şayet uyguladığınız ilaçdan fayda bulamazsanız başka bir tavsiyem olacak. Çünkü aynı kırmızı örümcek belası benimde başımda bir dert. Fakat bir kaç farklı bir ilaç denemesinden sonra www.magicplant.com sitesinden temin ettiğim 50cc'lik Neemazal adlı ilaç da çok faydalı gelecektir. ilaç ile beraber nasıl ve ne kadar kullanılacağının yazılı olduğu talimatlarda olacaktır. Kısaca 1 lt'ye 5-6 cc. karıştırıp, yaprakların üst ve altları, meyveler, bedeni kısaca heryerini güzelce ıslatmalısın. Bir hafta sonra aynı işlemi tekrarlamalısın. Yanlız bu ilaçlama işlemlerinden ancak 10 gün sonra meyveleri alabilirsin. Yani daha güvenli olur. Bu arada ilaç tamamen doğaldır. Araştırmanda fayda var derim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön