Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Meyvelitepe'nin eklediği dökümanın birinci bölümünün çevirisi aşağıdadır. Hatalar varsa affola.
Lacto Bacilli
|
Sayın Acemi, Sizi bu Lacto Bacilli, dökümanın çevisi çalışmanızdan dolayı tebrik ederim, tabii bu arada bu dökümanı sunan Meyvelitepeyide unutmamak gerekir, sizlere müteşekkirim.
Sizler benim uzunyıllar fermantasyon esası ile toprak çukurda ekşi yoğurt ve ekmek mayasını kullanılmayan reçellerle aktifleştirerek, kompost çukurundaki malzemenin daha hızlı ve bekteri içerikli olacağı kanaati ile bu çalışmaları sürdürmüştüm, daha sonraları Sayın doğa severin Em'i önermesi üzerine çalışmalarım hız kazanıp kompostlaşmanın fermantasyon esasıyla (soğuk kompost) düşüncesiyle bu konunun kabulü ile ayrı başlıkta görüşülmesi uygun görüldü.
Sizin bu çeviri çalışmanızla benim fermantasyon esaslı soğuk kompost çalişmalarım bilimsellik kazanmış olmaktadır.
Bu gelişmelerin sonlarında sizinde yorumlarınız geçti, fakat esas olarak Sayın Meyvelitepe konuya daha vakıf durumda çünkü bu gürüşüm üzerine kendisiyle çok tartışmalar geçirerek konunun gelişmesine önemli eliştirilerle katkılarından dolayı kedisine buradan bir kere daha şükranlarımı sunarım.
Güzel paylaşımlarınızın devamını bekler çalışmalarınızda başarılar dilerim, sevgi ve saygılarımla.