View Single Post
Eski 19-01-2007, 13:29   #48
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Arkadaslar hepinize selamlar, sali aksamindan cuma aksamina uc gun var bir turlu firsat bulup da sizlerle bu ilk ayin ucuncu sali aksamini paylasamadim. Hemen simdi yaziyorum.
Bu yilin ilk sali toplantisini 39 derecedeki bir sicak aksamda yaptik. Bir haftadan fazla bir zamandir sicaklar 35 derece ve yukarisinda seyrediyor. bunun uzerine kurakligi da eklersek, kacinilmaz olarak sali aksami yaptigimiz toplantinin gundemi, bu sicak gunlerde agaclarimiza nasil bakip onlari sicaktan ve susuzluktan nasil koruyacagimiz oldu[Victoria da 3. derece su kisitlamasi vardir, tek numarali evler yalniz pazar ve carsamba, cift numarali evlerde cumartesi ve sali gunleri sabah 6-8 arasi, aksam 8-10 arasi su hortumu ile sulama yapabiliyor] En yasli ve deneyimli uyelerden biri olan Ted cikip uyeleri sulama konusunda bilgilendirdi bu bilgileri sizlerle paylasiyorum belki onunuzdeki yaz aylarinda ihtiyaciniz olur.
Agaclar sabah erkenden ve ya aksam uzeri sulanmalidir, bu zaman arasinda da sulama geregi duyulirsa agaclar yapraklari islanacak bir sekilde usten sulanmamali, cunku yaprak uzerinde kalacak su damlaciklari gunesin etkisi ile yapraklari yakacaktir.

Kalin kum veya ince cakil taslari ile doldurulmus sig palstik tepsiler icerisine su dokup bonsai saksilarini da sig palstik tepsiler icerisine oturtursaniz uzun bir sure bonsai saksiniz nermli kalacaktir.

Eski bez torbalardan keseceginiz bez parcalarini islatip bonsai saksisinin uzerine topragi ortecek sekilde korsaniz bonsainizdeki buharlasmayi kismen onlemis olursunuz.

Bir pet sisenin altina toplu igne ile kucuk bir delik acarsaniz siseyi su doldurup bonsai saksisina yerlestirdikten sonra da kapgini gevsetirseniz gun boyu bonsainize su damlaycaktir.

Buyukce bir kovaya su doldurup bonsailerinizin yanina goturup tek tek bonsailerinizi, saksi suyun altinda kalacak sekilde ve saksinin cikardigi hava kabarciklari durana kadar onu kovada tutarsaniz, saksinin her tarafina su ulastigi icin gun boyu bonsainiz nemli kalabilir. [benim kullandigim yontemde budur] Yaz aylarinda mumkunse agaclarinizi gunes altinda birakmayiniz golge yerleri tercih ediniz.
onunuzdeki yazin, burada gecen yazdan, daha serin bir yaz olmasini dilerim.

Bu konusmalardan sonra cay icilirken, uyelerin getirdigi agaclar uzerinde konusuldu. Bu ayki toplantida az resim cekebildim, bir dahaki toplanti soz bol resimli oacak. onumuzdeki ayin 3. salisina kadar saglicakla kaliniz.

waverley garden sali 5 001.jpg
Ted bez torba parcasi ile saksinin nasil ortulecegini gosteriyor.

waverley garden sali 5 007.jpg
Cakil taslari konmus sig tepsinin icerisine su konduktan sonra bonsai saksisi sig tepsinin uzerine konuyor.

waverley garden sali 5 002.jpg
Australianin yerli agaci olan BANKSIA dan bonsai

waverley garden sali 5 003.jpg
Banksia govdesinin yakindan gorunusu .

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön