View Single Post
Eski 30-07-2010, 23:17   #121
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.bahtiyar02, ellerinize sağlık. Hepsi çok mükemmel olmuşlar.

Bu yöntem tohum ile mutlaka ilgilidir fakat daha çok uygun çeşitteki bir bitkinin ihtiyaç duyduğu nemi, dışarıdan su verilmeden temin etmesinin sağlanması gibi duruyor. Sanki, bitki, ilk can suyundan sonra dışarıdan su verilmeyince nemi nasıl kullanacağını ve nereden bulacağını öğreniyor. Zannediyorum ki bu domateslerin kökleri sökülse epey uzaklara giden kılcal kökler bulunur. Çok güzel bir teknik. Bölgenizdeki su temin etmedeki güçlüklere karşı mükemmel bir geleneksel yöntem. Bilfiil deneyerek tanıttığınız için teşekkürler. Aynı yöntemin başka bölgelerde, farklı toprak ve iklimlerde de denenmesinde, sonuçların karşılaştırılmasında fayda var. Belki bir de bu yönteme adapte olabilecek başka çeşitleri de deneyerek araştırmalı. Buradan çok önemli sonuçlar çıkabilir.
Sevgili dosum yıllardır bu yöntemle sadece domates,karpuz,kavun ve susamın yetiştirildiğini biliyorum.En güzeli ise yıllar sonra yok olmasına zemin hazırlanmış bu tür bitkilerin tekrar siz dostlarla birlikte gündemde tutmak.Suladığımız karpuz kavunların hemen hepsi çürüdü büyümedi.Ancak deşti dikilen iki karpuzlarımızda inanın tek bir etkilenme yok.Üstüne üstlük karpuzlara hiç bir şekilde can suyu dahi verilmedi.Şu an her birinde 1,5-2 kğ civarında sağlıklı karpuzlar var.
Bitkilerin su ihtiyaçlarını ne şekilde karşıladığını bilemiyorum ama inanın benim tarlama en yakın gölet 5-6 km uzaklıkta.Deşti türleri yaklaşık 30 yıldır bu bölgede yetiştirirler.Değişik bölge olarak Ankara'da sevgili Denizakvaryumu dostuma fidan olarak 15-20 kök olarak gönderdim. Ankara'lı deştilerin gelişimi hakkında umarım dostumuz haberdar eder.Son gelişmeleri gayet sağlıklıydı.Umarım diğer bölgelerde de bu tür yetiştirme şekli kullanılır.
Tüm iyi dilek ve temenileriniz için çok teşekkür eder saygılar sunarım.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön