Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın
Sevgili Uzman16,
Öncelikle yeni clematisleriniz hayırlı olsun  Kuruyana hiç üzülmeyin ve bekleyin en çok 3 ay içinde yeniden sürgün verecektir.Daldırma yöntemi demekki işe yarıyor.Ben de şimdi daldırmak istiyorum tüm dalları..Merak ettiğim 2 kök olduğunu nerden anlıyorsunuz clematisin?Zira ben de en garanti çoğaltma yolu olan kökten çoğaltmayı denemek istiyorum.
|
Teşekkürler Günebakan. Hepimizin çok çok clematisi olsun diyorum.
Yılmaz Bey,
Bu mesajdaki turuncu iki saksının arkasındaki daha küçük olan siyah saksıda clematisim vardı. Uzayan dalları sağdaki ve soldaki turuncu saksılara 2 farklı yerden dalırdım. Yani turuncu saksılara 2 farklı yerden 2 farklı dal toplamda 4 dal daldırdım. Saksıları 2 ay hiç oynatmadım, dalları da rüzgarda ya da herhangi bir harekette çıkmasın diye gevşek olarak germeden daldırdım..
2 hafta önce baktığımda 2 tanesi köklenmişti. Ana gövdeden keserek ayırdım. Şu an 2 tanesi daha köklenme için toprakta bekliyor. 1 olan clematisim 3 oldu, 5 olmasını bekliyorum.
Zeki Bey,
Ellerinize sağlık. Hayranlıkla bahçenizi izliyorum.
Clematisleriniz müthiş. Ne çok çeşit, ne güzel görüntüler.
Harikalar.
Çok teşekkürler.
Merak ettim bunlar kaç kök? Örneğin mavi melek o görüntüyü kaç kök ile verdi? Bu görüntüleri sağlamak için pek çok kök olmalı diye düşünüyorum.