View Single Post
Eski 30-07-2010, 14:21   #934
uzman16
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sevgili Uzman16,
Öncelikle yeni clematisleriniz hayırlı olsunKuruyana hiç üzülmeyin ve bekleyin en çok 3 ay içinde yeniden sürgün verecektir.Daldırma yöntemi demekki işe yarıyor.Ben de şimdi daldırmak istiyorum tüm dalları..Merak ettiğim 2 kök olduğunu nerden anlıyorsunuz clematisin?Zira ben de en garanti çoğaltma yolu olan kökten çoğaltmayı denemek istiyorum.
Teşekkürler Günebakan. Hepimizin çok çok clematisi olsun diyorum.

Yılmaz Bey,
Bu mesajdaki turuncu iki saksının arkasındaki daha küçük olan siyah saksıda clematisim vardı. Uzayan dalları sağdaki ve soldaki turuncu saksılara 2 farklı yerden dalırdım. Yani turuncu saksılara 2 farklı yerden 2 farklı dal toplamda 4 dal daldırdım. Saksıları 2 ay hiç oynatmadım, dalları da rüzgarda ya da herhangi bir harekette çıkmasın diye gevşek olarak germeden daldırdım..
2 hafta önce baktığımda 2 tanesi köklenmişti. Ana gövdeden keserek ayırdım. Şu an 2 tanesi daha köklenme için toprakta bekliyor. 1 olan clematisim 3 oldu, 5 olmasını bekliyorum.

Zeki Bey,
Ellerinize sağlık. Hayranlıkla bahçenizi izliyorum.
Clematisleriniz müthiş. Ne çok çeşit, ne güzel görüntüler.
Harikalar.
Çok teşekkürler.
Merak ettim bunlar kaç kök? Örneğin mavi melek o görüntüyü kaç kök ile verdi? Bu görüntüleri sağlamak için pek çok kök olmalı diye düşünüyorum.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön