Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16
Beyaz clematisimin her yanı tomurcuk dolu. Birkaç tanesinin bu hafta açmasını bekliyorum. Fazla uzun dalları da 4 farklı yere daldırdım. Birkaç ay içerisinde köklenmesini umuyorum.
|
Nisan ayında daldırma uyguladığım clematis madame le coultre köklendi. Ana saksının haricinde 2 tane ayrı kök oluştu. Böylece 3 tane oldular. Daldırma yöntemiyle çok kolay köklendiler. Üstelik 2 saksıdaki çiçek bile açtı. Yalnız bu defa açan çiçeklerin boyutları 14 cm. olan eski boyutlarından daha küçük.
Ayrıca snowman77'den aldığım 4 adet clematisin hepsi ( 2 tane ville de lyon, 1 adet multi blue ve 1 adet warzawska nike) gayet sağlıklılar. Hepsinin toprağını değiştirip saksılardaki solucanlardan ve yumurtalarından temizledim. Gübre verdim. Hızla büyüyorlar.
Multi blue geldiğinde hiç yaprağı olmayan bir karış boyunda kuru bir görünümdeydi. Baktım 2 kök, hemen ayırdım. İyi ki ayırmışım şimdi iki saksıdaki de yeşerdi, üstelik birinde 20 cm. boyunda olmasına rağmen tomurcuk oluştu. (Kupkuru görüntüsüne aldanmamak gerekli.

)
Bu arada bir arkadaşıma İngiltere'den 4 tane clematis getirttim. Florida siebildii, ville de lyon(2 tane) ve adını unuttuğum iri mor çiçekli ödüllü bir tür. Üzerlerinde etiket yok. Hangisi olduklarını çiçek açmadan öğrenemeyeceğim. Bir tanesi kurudu. Umarım
bu değildir. Zira en çok istediğim olan Florida Sieboldii kuruduysa gerçekten üzüleceğim. Köklerine baktım, umut yok gibi ama yine de atmayıp bekleyeceğim. Bakalım hangisi !

Onlar da sürgün veriyor ve hızla gelişiyorlar.
Geçen sene aldığım piilu da kökleri 2 tane olduğunu görünce ayırdıklarımdan. Kardeşim hemen el koydu birine. İyice kurumuştu. Dipten 5 cm. olacak şekilde 2 hafta önce budamıştım. Şu an öyle çok sürgün verdi ki çok güzel görünüyor.
Clematislerim çiçek açtıkça sizlerle paylaşacağım.