Ne muhteşem görüntüler bunlar sevgili SDurul , gün batımı muhteşem bir manzara. Domateslerin biberlerin hele hele şeftaliler off ye beni diyorlar.
Yıllar önce daha küçük çocukken Samsunda bir tanıdığımızın bahçesinde dalından şeftali yemiştik. O tadı o gün bugündür unutamadım. Kokusu havası lezzeti hala aklımda.
Her izine gelişimizde İzmir e ablama gider gelirken yol boyunca gördüğüm üzüm bağlarında dalında nazlı nazlı salınan sarı sarı o çekirdeksiz üzümler. Öyle içim giderdi ki sahibi olsa etrafta da parasını versem ama dalından yesem diye . Etrafta kimseyi göremediğimizden oda içimde bir ukte olarak kalmıştır.
Aynı şekilde Edirne taraflarında gördüğüm karpuz kavun tarlalarıda öyle. Ben herşeyi dalından yemekten büyük zevk alırım, yoksa önüme getir kilolarca sebze meyveyi onun tadını alamam.Ne mutlu sizlere.
Buralarda şeftali yetiştirmek zor oluyormuş. Emine ablamın bahçesinin oralarda küçük sera içinde tek tük yetiştiren var ama diyemiyorsun işte bir tanecik
Dışarıda yetiştirdiğin zamanda çok böcekleniyormuş. Emine ablamlar çok denemişler. Şu an 1 tane şeftali ağacı var bahçesinde ama bakalım , önceki denemeler gibi hüsranmı olacak sonu.
Afiyetle ağız tadı ile yiyin inşaallah. Kucak dolusu sevgiler ..