View Single Post
Eski 19-01-2007, 09:08   #2
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysemelike Mesajı Göster
Ben Denizli de yaşıyorum. Bu yıl havalar oldukça sıcak geçiyor. Her yıl bir kez bu sıralarda bir kez de şubat ayında bahçemdeki meyve ağaçlarına göz taşı uygulaması yapardım. Ama ozaman soğuklar olurdu. Yine aynı düzende hareket etmeli miyim?
Bu arada üç gün daha hava böyle giderse badem ağacı çiçeklenecek. Zaten mürdüm eriğimde bir kez aralıkta bir kezde bu hafta sonu tomurcuklarını patlattı, inanmazlar diye fotoğraflarını çektim....Bu yıl mürdüm eriği yiyemiyeceğiz benim bahçeden...
Sevgi ve selamalrımla...
Bahçenizdeki meyve ağaçlarına göztaşı değil de bordo bulamacı kullansanız daha iyi edersiniz. En azında fitotoksite azalır. Bordo bulamacının hazırı olduğu gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Bordo bulamacı Bakır sülfat (göz taşı) ve kireç ile hazırlanan bir pestisittir. Yüksek dozlarda yapraksız bitkilere, düşük dozlarda da yapraklı bitkilerde kullanılır. 30 derece sıcaklığın üzerinde pek tavsiye edilmez. Bu sıcaklıklarda yapraklı bitkilerde toksik olabilir. Gözler kabarmaya başlamışsa (havalar sıcak gidiyor diye) çok düşük bir oranda kullanabilirsiniz. 4/1000 oranı bunun için iyi. Yani 1000 litre su için 4 kg bakır sülfat ve 4 kg sönmüş kireç. Gözler kabarmamış bitkilerde ise %2 oranında kullanabilirsiniz. Yani 100 L suya 2 kg bakır sülfat (göztaşı) 2 kg sönmüş kireç.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön