Sevgili Adalet ablacığım, çok teşekkür ediyorum kendi adıma ve sevgili Emine ablam adına . Artık sebze bahçesini ekerken o kadar tecrübe sahibi olmuş ki , mesela o biber dikili alanda yemeklik ve kırmızı soğanları vardı . Aralarına sırayla biber fidesi dikmişti. Bana da soğanlar söküldüğünde biber fidelerim hazır dikilmiş olacak ve büyümüş olacak demişti. Gerçektende öyle oldu. Soğanlar toplanınca biberler hazır büyümüş vaziyette ortaya çıktı. Kendisi 2 tane bahçe kiraladığı halde bahçesi hep dolu , ufak bir köşeyi bile boş bulamazsınız, değerlendirir.
Bu iki bahçesinde 2 tanede küçük serası var. Birinde sadece domates dikili. Bizimkiler dışarıda olduklarından Emine ablamın seradaki domatesleri daha erken oluyor. Hasadı da güzel oluyor. Tamamen organik malzemelerden yapılan salatanında tadı bir başka oluyor. Marul, domates, salatalık, yeşil soğan, roka, kırmızı soğan ve biber hepside bahçesinden.
Diğer serasında ise salatalık ve üzüm bağı var , üzümleri bizlerinkinden daha çabuk koruklaşıp erken olgunlaşıyor. Sadece sıcak soğukla alakalı , bunun dışında herhangi fazladan birşey yok. Herşey yine toprağa dikilmiş şekilde ama serada.
Allah razı olsun ne beni ne de diğer dostlarını hiçbir zaman unutmaz. Eli çok açıktır yüzü gibi gönlüde güzel ablamın. Hakkını ne yapsam ödeyemem, bende hatta bizde sevgili eşi İsmail ağabeyimle birlikte emekleri çok. Böylesine yardımsever ve tecrübeli dostlarımız olduğu için hakikaten çok çok şanslıyız.
Seni ismen tanıyorlar zaten ablacığım hep bahsediyorum. Davetini ilettim kendisine , çok mutlu olduğunu ama bilgisayarda hiç tecrübesi olmadığını söyledi. Birazda zaman açısından çok yoğun geçtiğini söyledi. Ama öğrenilmeyecek hiçbir şey yok , hele ki Emine ablam üstüne düştümü herşeyi öğrenir yapar. Sanada çok çok selamı var.
O gün bahçeye aniden gitmiştik ablacığım, bugüne kadar fotoğraflarımı hep kendi telefonumla çekip ekliyordum . O günde şarjım bitmişti Emine ablamın telefonuyla çekmiştik. Ama bu işler telefon kamerasıyla olmuyor hakikatende. En yakın zamanda bir fotoğraf makinası alacağım inşaallah.
Çok çok teşekkür ediyorum, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
|