Pazartesi gününden beri çalışma yapamadı usta, demir döşenmesine bu gün başlandı.
Su basmanda perde beton istememiş, hazırlanmış kalıpları söküp demir filizleri kestikten sonra tamamı ile taş bir su basman yapılmasını sağlamıştım. Epeyde bir kaybım olmuştu tabii.
Şimdi de tavan betonundan sonra yukarıda taş işi var. Evin uzun cephesinin üstüne çatı için iki taraflı taştan beşik yapılacak ( teras çatıdan vazgeçtim bildiğimiz kiremit çatı yapılacak üste), onun yanında çepeçevre 40-50 cm yüksekliğinde taş bir duvar örülecek idi. Ama soluğum azaldı herhalde ustaya vazgeçtim taş ile uğraşmayalım, yukarıda perde betondan yapalım yapacaklarımızı, kayrak ile kaplarız dedim. Bahçede bir kamyon kadar taş var onunla da yola dayalı istinad duvarını genişletelim arabaya geniş bir yer çıkar dedim tamam dedi usta.
Tam olarak 165 ton taş nakletmişiz zor şartlarda bahçeye başından beri. 15 tonu duruyor dersek 150 ton taş kullanıldı evde. Dile kolay ama bana ve usta ile yardımcısına sorarsanız kolay değil.
|