View Single Post
Eski 27-07-2010, 16:10   #1602
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Sn kirangokhan,
Aslinda ben de bu konuda sn malina'ya katiliyorum. Benim bonsai konusu ile tanisikligim birkac sene onceye dayansa da bu ise fiilen baslamam henuz birkac ay sayilir. Ve sanirim bu forumdaki konular arasinda en cok mesakkat ve sabir isteyen ve uzun yillar calisma gerektiren konu da bonsai konusu olsa gerek. Ancak benim bonsai ile ilgili olarak simdiye kadar ogrendigim bir numarali kural: teroik bilgilerle bir yere kadar gidilebilecegi o noktadan sonra ilerlemenin sartinin pratik oldugudur. VE bir makale yerine uyelerin bu sekilde hem fotograflarla, hem anlatimlariyla hem de soru-cevaplarla tecrubelerini paylasmalari bir bakima yeni baslayanlara tecrube kazandirici nitelikte.

Bir makale veya kitabi okudugumuzda bize verecegi seyler sadece genel bilgilerden ote gidemez, ancak her agac icin yapilan uygulamalar, kullanilan ilac ve gubreler, uygulamalarin yapildigi tarihler vs. ayrıca bölgelere göre hangi agacin ne tur bir tepki verdigi agactan agaca degisen bir sey ve bunu da en iyi diger uyelerin aktarimlarindan ogrenebiliriz.

Ben bonsai konusunda yeryuzundeki tum agaclar icin ayrintili bilgilerin, fotograflarin verildigi bir kitap bilmiyorum ancak forum vasitasiyla bu konulara ulasabiliyorum. Ve daha da onemlisi performansimi asama asama resimleyerek benden daha deneyimlilerden oneri ve gorus almak da ayrica kitaplarda bulamayacagim birsey!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön