View Single Post
Eski 26-07-2010, 15:49   #1646
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Verilen linklerde yapıldığı bildirilen laboratuar testi "redoil konsantre" isimli bir madde için yapılmış gibi görünüyor. Test raporunda bu maddenin içeriği ile ilgili herhangi bir bildirim mevcut değil. Adı geçen madde ile ilgili herhangi başka bir bilgiye de rastlamadım.
Uygulamacılardan birinin en azından bu maddeyi (REDOIL - diğer adıyla kırmızı biber yağı veya acı biber yağı) merak etmesini beklerdim. Bir kaç gündür birisi merak eder mi diye bekledim. Ne yazık ki ses seda çıkmadı. Ürünün web sitesinde de bu analiz raporunu bugün baktığımda bulamadım. (Belkide duruyordur ama ben göremedim.) Ürünün neden bazı zararlılara etkili olduğunu aşağıdaki dökümanı okuyunca daha rahat görebilir ve doğal insektisitlerle ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=34

O linkten bir alıntıyı buraya da ekliyorum.

Capsaicin
Capsaicin, Capsicum (Solanaceae) cinsine bağlı bitkilerde acı tattan sorumlu olan bileşiktir. Biber meyvelerinin ekstraksiyonu sonucu elde edilmektedir ve genelde sarımsak, hardal veya çeşitli yabancı otların ekstraksiyonlarıyla birlikte kullanılır.

Capsaicin, genel böcek ve akar zaralıları için repellent (uzaklaştırıcı) olarak kullanılır. Bunun yanında öldürücü etkisi olduğu da bilinmektedir. Öldürücü etkisi hardal ekstraktı ile kullanıldığı zaman görülür. Capsaicin hücre membranında delikler açarak bir sinir toksini olan hardal ekstraktının bu delikler vasıtasıyla hücreye penetrasyonunu ve daha sonrada böceğin sinir hücrelerinde zehir etkisi yaparak ölümüne neden olmaktadır. Bu yüzden diğer repellent etkili maddelerin dışında düşük zararlı populasyonlarını baskı almak için yeterli olmaktadır. Bunun yanında bazı preparatları nematisit ve fungisit etki göstermektedir.

Değişik formulasyonlarda Hot Pepper Wax (Hot Pepper Wax); Amorex, Nemastroy ve Valoram (Soil Technologies) ticari adları altında satılmaktadır. Yararlı böceklere ve bal arılarına karşı yüksek toksisitesinden dolaylı kullanırken dikkatli olunmalıdır.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön