View Single Post
Eski 26-07-2010, 08:25   #37
sungurak
Ağaç Dostu

sungurak's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2009
Bushel

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tatenkof Mesajı Göster
Valla emeğinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor ama bir şey merak ediyorum genelde bushel ve elma su kabağının çapları 55-60 cm buluyor diyor yabancı siteler; bir de tohum satarken küçük orta büyük diye sınıflamışlar bazıları acaba tohumdanda kaynaklanıyor olabilir mi?
Çok teşekkür ederim.Darısı başınıza inşallah.
Evet haklısınız.Bu verilere ben de yabancı değilim.Bunlardan bebek beşiği yapılabilecek kadar büyüdüklerini duydum,gördüm de Ancak bunlar çok izafi şeyler.Hava,nem,toprağın yapısı,iklim,sulama ,gübreleme,v.b. bu bitkini gelişiminde büyük rol oynayabilir.Bir de şu var.Busheli dikerken amacınız.Benim bu yıl bu tür ü dikmemin amacı tamamen taze ve sağlıklı tohumlar VE daha çok kurumuş meyvalar almaktı.Yani nitelikten çok nicelik önemli benim için.Ama şunu da yapabilirdim.Oluşan tüm bushel bebeklerini 1 tane hariç hepsini körler.Kök başına yalnız 1 tane bırakırdım.Ozaman durum tamamen farklı olurdu kanımca.Yani Dev bushel i isterseniz diğerlerinden vazgeçmeniz gerekir.Belki 1-2 kökü bu şekilde bıraksaydım İyi bir gözlem olurdu. Ama inşallah seneye artık.Şu an benim bushellerde kök başına en az 4 tane meyva var.Bir futbol topu büyüklüğüne ulaşamadılar belki ama yine de ona yakınlar.Bu yıl tohum alırsam ,ki zaten genetiğinde varsa, seneye, dev busheli bulurum inşallah.
Hoşçakalın.

Düzenleyen sungurak : 27-07-2010 saat 15:07 Neden: imla
sungurak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön