Sn.Cumartesi70, öyle şeyler yazmışsınız ki, aylarca, yıllarca yazsak, tartışsak bitiremeyiz
Özetin özeti bir şey söylemek gerekirse, henüz karpuzda GDO yok (en azından ülkemizde). Siz, daha çok marketlerde paketli olarak satılan şeylere dikkat edin. İçinde mısır ve türevleri, soya ve türevleri, kanola yağı olan şeylerden (bitkisel yağ deniyorsa fiyatı sebebiyle kanola olması yüksek ihtimaldir) uzak durmaya bakın. Hatta, baklavada bile fruktoz kullanıyorlarmış. Alırken sormakta fayda var.
Hibrid'lerle GDO'lar hala biribirine karıştırılıyor. Hibrid, doğada kendi kendine de olabilecek olan bir çapraz tozlaşma durumudur. Tek sakıncası, tohumculara esir olunur, yerel çeşitlerin azalmasına sebep olur. GDO ise gen mühendisliği ile doğada kendi kendine asla olamayacak şekilde bitkinin dna'sına müdahale edilip, çoğu zaman ilgisiz başka türlere (söz gelimi bakteri) ait genlerin bitki dna'sının içine konması durumudur.