Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A.Şahin
Faydasını bilmiyorum ama tazesi aroma olarak daha yoğun ve biraz fazla beklerse çok acı oluyor 
|
Dr. Ender Saraç, adaçayında doğal östrojene (Kadınlık hormonu) yakın, bileşikler olduğunu hatırlatıp,
erkekleri bu çaydan günde 2 fincandan fazla, tüketmemeleri konusunda uyardı. Saraç, yanlış hazırlandığında çayların olumsuz etkisinin ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek ‘
Adaçayı kaynatılmaz. Haşlama ya da demleme şeklinde hazırlanır. İki, en fazla üç dakika kaynar su içinde kalırsa o zaman yararlı maddelerini verir.
Daha fazla kaynatılırsa acı bir tad oluşur. Bu da bitkinin zararlı maddeler verdiğini gösterir. ‘ Saraç, çayların hijyenik ambalajlarda, ruhsatlı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek ‘Bunlara dikkat edilmezse yeterince randıman alınmayabilir, farkında olmadan böcek ilacı bulaşmış, toksitli çaylar içmiş olabilirsiniz’ dedi.
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=tr
Ayrıca:
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=tr