Sayın Tarafsız,
Bilgilerinizin kaynağını sormamdaki amaç şudur;
Ortalıkta bir çok söylenti dolaşıyor. Bu söylentilerin bazıları art niyetli kişiler tarafından, bazıları bu ve benzer ürünlerden para kazanan kişilerce ortaya atılıyor ve zaman içinde şehir efsanelerine dönüşüyor.
Çin'den getirilen bir hormon diyorsunuz. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
Maliyeti çok düşük diyorsunuz. Bunu bilebilmeniz için, ürünün içeriğini ve üretim aşamalarını bilebiliyor olmanız gerekir ki, firma bunları kesinlikle açıklamıyor. Ancak firmanın bir çalışanı iseniz bunu bilebilirsiniz. Ayrıca diyelim ki, iki litre meşrubat fiyatına mal ediliyor. Benim için maliyetden ziyade, ne kadar işime yaradığı önemlidir. İsterse firma bana sulandırılmış melas satıyor olsun, sonuç alıyor muyum ve alternatif çözümlere göre ucuz mu ben ona bakarım.
Ben iki senedir tüm bahçemde, hem kendi yiyeceklerimde hem ticari ürünlerimde kullanıyorum. Bazı bitkilerde (çilek, elma, çim, gül vs.) çok faydasını görmeme rağmen, bambularımda faydasını göremedim. Daha önce bir kaç kez bunu çeşitli ortamlarda da belirttim. Genel olarak çok memnun olduğum ve bu koşullar altında kullanmaya devam edeceğim bir ürün.
Firma ile, aylık 7 şişe B5A satın almak dışında ticari bir ilişkim yok. Fakat nedense, kendimi hep ürünü savunur durumda buluyorum.
Bu arada, iki seneden beri düşündüğüm fakat çözemediğim bir soruyu sayenizde çözdüm. B5A şişesini açınca oldukça tanıdık gelen fakat bir türlü ne olduğunu çözemediğim bir koku alıyordum. Artık sayenizde biliyorum; Soya sosu.
Aslında belki benim duymak istediğim şu: Bu ürün sağlığa zararlıdır çünkü bu bu maddeleri içerir ve işte analiz raporları. Bu ürün uzun vadede toprakta yararlı bakterilerin tamamen yok olmasına yol açar, işte x üniversitesi tarafından yapılmış araştırma sonuçları. Lakin her ne hikmetse bu başlıkta en az konuşulan konulardan birisi bilim.