View Single Post
Eski 24-07-2010, 17:10   #34
köknar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2009
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 907
İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tekrar ediyorum, villa parke ya da her ne amaçla olursa olsun ağaç katli yanlış ise ( ki yanlış); bu durum orman köylüsüne keçisini gelişigüzel ormanda otlatma hakkı vermez.

Zarar mı yarıştıralım şimdi? Kim daha az zarar veriyorun hesabını mı yapalım? Olan ormanlarımıza olmuyor mu? Yasakları boşverelim en iyisi ne dersiniz? Mesela balıkçı köylerinin geçim sıkıntısını dillendirdikten sonra denizde av yasağını kaldıralım mı? Trol de serbest olsun mu? Anadoluda çok değil 20 sene önce dağlardan keklik sesleri yükselirken bilinçsiz avlanma yüzünden kekliğe hasret kalanlar kendi imkanlarıyla keklik yetiştirip koloniler halinde tabiata bırakmasın, ne gerek var değil mi? Ya da yapsınlar, o keklikleri de rahat rahat avlayalım dilediğimiz zamanda dilediğimiz kadar. Olur mu? Olmaz değil mi? Olmamalı...
Kanun olmazsa, uygulanmazsa, nizam olmaz huyhuyhuy. Dedenizin de, onun dedesinin de zamanında kanun vardı. Belki de o zaman insanlarının gözü şimdikiler kadar aç değildi, keçilerinin karnı da dolayısıyla ormanı katletmeyecek noktada doyabiliyordu... Fark bu olabilir mi acaba?

köknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön