Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eşkiya
kabakların büyümesini hızlandırmak için yapabileceğim herhangi bişi varmı acaba sayın üstat?..
|
Merhabalar sayın eşkiya,Çok teşekkür ederim!
Genel olarak yapabileceğimiz şey bolbol hayvan gübresi ile gübrelemek.Büyük baş ve küçükbaş hayvan gübresi sınırsız verebilirsiniz.Ben bazı susaklarımda guano kullanıyorum.Güvercin menşeli.Bundan kök başına bir avuç guanoyu 18 lt suda ıslayıp eriyebildiği kadar karıştırıp demlemeye bırakıyorum.24 saat sonra koyu renkli oluşan şurup misali çozeltiyi bitkinin kök ve etrafına döküyorum .Sonuç mükemmel.Bu işlemleri mümkünse guneş batmadan 1 sat önce akşam serinliğinde yaparsanız iyi olur.Yapraklarına çok fazla sıçratmadan .Gece boyunca bitki besin açısından zengin "gübre şurubunu " daha güzel absorbe eder.Güneşin de ultraviole ışınlırından da etkilenmemiş olur.Bunun yanısıra .Yine akşam üstü sulama yapın .Daha iyi olur.Gunduz ve ya öğle sıcağında kesinnlikle sulama yapmamaya çalışın.
Bunun yanısıra daha özelleşmiş bir metod var: o da şöyle:
Çiçeklenme zamanı fosfor -meyve büyüme zamanı kalsiyum fe potasyum ağırlıklı gübreleme.İnanılmaz sonuçlar alacaksınız.Ama tabii herşey kararında.Oran ve miktarları abartmadan.
Saygılarımla.
Bir atasözü der ki.
"..Her şeyin azı-Karar;çoğu Zarardır" ona göre