View Single Post
Eski 21-07-2010, 19:49   #31
DarkYES
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cem kaptan Mesajı Göster
Yukarıda ki oylama sonuçlarından anladığım kadarıyla, oylama yapan arkadaşlar ya fotoğraftan anlamıyorlar ya da eş dost oylaması yapıyorlar. Oylama yapan arkadaşların tarafsız kalamadıkları alenen belli oluyor.
1. Ödülün kaldırılması isabetli bir karar olmuş.
2. Jüri, daha önce ilk beşe kalıp kalmadığını gözetmeden, beş fotoğraf seçsin,
3. Üyelerin oylama uygulamasından vazgeçilsin.
4. "Fotoğraf yarışmaları" başlığı yerine, "bu ayın fotoğraf konusu" başlığı altında üyeler fotoğraflarını yüklesin.
Sonuçta ödül ve yarışma olmayınca kavga gürültü de olmaz...
Merhaba,

Öncelikle Sayın Cem Kaptan bu yazdıklarını yazarken tahminen kendi değer yargılarıyla bu sonuca varmıştır. Sonuçta neden böyle düşündüğünü de açıkça da yazmıştır.

Benim seçim yaparken ki kriterlerimle, Cem Beyin ki ya da Vildan Hanım'ın ki tahminen bir değildir ya da olmayabilir. Sahip olunan bilgi ya da estetik anlayış ya da konuya olan zaafiyet beğenileri ya da seçimleri etkileyebilir.

Burada tekrar etmek gerekir ki oylamanın yapılma amacı 1.2.3.4.5. belirlemek için değildi. Yani en azından kalite/başarı anlamında böyle bir niyet yoktu. Eğer böyle olsa zaten jüri üyeleri seçim yaparken 1.2.3.4.5. belirlerdi. Olaya daha ziyade Cem Kaptan'ın gözünden bakanların ama bakerken belki daha farklı değerleri ön planda tutan insanların seçimleri vardı ortada.

Buradaki mevcut enerjiyi umarım daha sonraki süreçte yarışma dışındaki fotoğrafla ilgili forum konularımızda bize aktarmaya devam edersiniz

Zira daha önce de 1-2 kişiye "Madem farklı bir değerlendirmeniz var bizimle paylaşın." benzeri şeyler söylenmiş ama maalesef Sayın Cem Kaptan gibi söylediğinin arkasında durur bir tavırla karşılaşamamıştık. Bu vesileyle kendisine zaman ayırıp yazdıkları için teşekkür ederim.

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön