Aslında şu günlerde çok kayıplar olmasından korkuyorum.Bu nedenle sulamaya çok dikkat edilmeli.Son bahar ve ilk baharda özellikle dikkat edilmesi gereken dönemler.İlk baharda bitki kıştan çıkmış oluyor ve gelişme hızlanıyor.Su ihtiyacıda artmaya başlıyor.Arttırmayı yavaş yavaş gerçekleştirilmeli ve dikkatli bir şekilde uygulanmalı.
Yazdan çıkarkende ayynı uygulama olmalı.Haftada ikikez bol sulanıyorsa tekrar haftada ikikez sulanmalı ancak sulamada kullanılan su yavaş yavaş azaltılmalı.Hazırlığımı ben genelde eylül başında başlıyorum.
Fitil uygulamasıda en sevdiğim bölümü.Fitilli sulamayı ben bütün bardaktaki yavrularıma uyguladım.Uygulamada suyu altından eksik etmemek gerektiğini savunuyor bütün arkadaşlarım ancak unutmayalım ki menekşenin düşmanı kaktüslerde de olduğu gibi sudur.Bir menekşeyi öldürmenin en kısa yoludur.Bol sulayınca bir iki güne kalmadan kökler çürü daha sonra çürüme gövdede başlar.Ben haftada bir kez yavrularımı suluyorum bazen iki defa.Sularken bol suluyorum alt hazneye suyun inmesini sağlıyorum o suyla bir hafta dayanıyor.Ama altta kalan su çok fazla değil neredeyse baş parmağı kadar.O su ona 5,6 gün yetiyor.Daha sonrada toprak nemini azaltana kadar altına su koymuyorum.
Fazla su menekşelerde kök çürümesi,gövde çürümesi ve yaprakların sarkmasına menekşenizi kaybetmenize sebep olur.
Düzenleyen Fatih : 20-07-2010 saat 20:35
|