View Single Post
Eski 20-07-2010, 10:00   #350
hunter35
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2010
Red face ananas yetiştiriciliği kesinlikle yararlı bir bilgidir kendim test ettim+ sonuç aldım

arkadaşlar ben ananas dikiminde uzmanlaşmış biri olarak kendi deneyimlerimi size aktarmak isteyen bir üyeyim.İşte ananas böyle yetiştirilir:
ananasınızı alırken yapraklarının yeşil renkte olmasına ve kuru olmamasına dikkat edin .birkaç yaprağı bile çürük olsa da almamazlık yapmayın sebebi de şu ki birkaç yaprağı çürük olursa o yaprakları koparırsınız ve bitkiniz yinede tutar.arkadaşlar sakın ama sakın ananasınıza gübre hormon vb. şeyler vermeyin .
ananası aldınız.ardından çok az etli bir şekilde kesin ve ardından o etli kısmı elinizle çok dikkatli bir şekilde sıyırın.ardından üstünde tamı tamına en fazla 8.9.10 yaprak kalana kadar yaprakları çok nazik ve yaprak dizilim sırasına göre kopartın.sebebi de ananasınızın yapraklarının altında tomurcuklar bulunması.bu tomurcuklar kesinlikle ama kesinlikle kuru değil ise gelişimine dikkat ederseniz bir ananastan bir çok ama birçok ananasınız olur.bu tomurcukları sadece ama sadece yeşil olan ananaslarda taze kurumamış bir şekilde bulursunuz.ananasınızın göbeğindeki yaprakları çekiştirin. eğer ki kopuyor ise hemen kopartın çünkü ananasınız o yapraklar sebebi ile çürüme yapabilir.ardından bu işlemler bitince ananasınızı geniş ve kendinden başka bitki olmayan derin bir saksıya ekin.kök salma veye tomucuklarının büyümesi sırasında oluşan kuru yaprak uçlarını kesin.çünkü ananasınız daha kolay gelişir.sonra ananasınızınızın sulamasına bir veya bir buçuk hafta dikkat edin göbeğe fazla su kaçırmayın.göbeğinde yaprağı olmayan ananasın göbegini ince kum ile temizleyin.ve ananasınızı ayda sadece bir seferliğine toprağından dikkatli bir şekilde çıkarıp toprağını iyice karın.ardından yine dikkatlice toprağa sokun.ananasınız işte böyle çok ama çok aşırı sağlıklı olur.ananasınızdan kök salmamış diye ümidi kesmeyin ancak ananasınız 5 veya 6 ayda **** daha uzun bir sürde kök salar ve bu şekilde ancak ama ancak 5 6 ayda daha ilk çıkan kökleri 5 6 cm lik kök olur.ananasınıza hiç ama hiç bir tarım ilacı veye doğal olsun olmasın hiç gübre veya hormon benzeri hiç birşey atmayın ve ananasınızı günde bir sefer sulayın.dikkat edin ananasınızın saksısının altına tabak koymayın su aksın gitsin yoksa ananasınızda çürüme olur.ancak bir sene sonra ananasınız kendini toparlayınca gübre atın ama sadece organik gübre ve sadece kök kısımlarına yarım avuç. bol şanslar bunlar deneyimlerime dayalı en kolay ananas yetiştirme yöntemidir. bu yöntemler ile daha kolay ananas üretimi yapabilirsiniz.saygılar

hunter35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön