Konu: Abant
View Single Post
Eski 20-07-2010, 09:48   #31
xenkebikec
Ağaç Dostu

xenkebikec's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Durum çok vahim, gerçekten yazık çok yazık...

14.07.2010 tarihli Hürriyet Gazetesi arşivinden

Abant Gölü'nün çehresi değişecek
A.A 14.07.2010

Bu valiliği, doğal güzelliğiyle ünlü Abant Gölü'nün fazla olan su seviyesinin 70-80 santim düşürülmesi, çevresindeki yolların daraltılması ve faytoncuların disipline sokulması gibi dizi çalışma yapacak.

Vali Özçimen, kendisinin bir idareci olduğunu, olaylara yukardan bakmaya çalıştığını belirterek, “Abant çok özellikli bir yer. Bu bakımdan Abant'ı değerlendirirken bir vatandaş, bir idareci gibi değerlendirebilirim ama bir doğa bilimci gibi değerlendiremem” dedi.

Abant'ta doğanın çok öne çıktığını belirten Özçimen, şunları söyledi:

“O zaman bu konuyu, ihtisas isteyen bir konu olduğu için, doğa bilimcilere, çevrecilere sormak gerek. Çevreyle ilgili yönetsel kuruluşlara sormak daha doğru diye düşünüyorum. Göreve başladığım günden beri Çevre ve Orman Bakanlığımız ve diğer kuruluşlarımızla devamlı diyalog halinde olduk. Onların fikirlerine değer verdik ve bir noktaya geldik. Yapılan toplantılarda alınan görüşler Çevre ve Orman Bakanlığımız tarafından değerlendirildi. Bir kısım değişiklikler yapılarak, sunduğumuz tekliflerimiz Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Artık bundan sonra icraata geçiyoruz.”

“ABANT GÖLÜNÜN SU SEVİYESİ 70-80 SANTİM DÜŞÜRÜLECEK”

Vali Özçimen, Abant'ta çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

Bundan sonraki süreçte göl suyunun fazla olduğu düşünüldü. Su seviyesini 70-80 santim düşüreceğiz. Bu düşürmeyi hemen yapacağız. Daha sonra çevrede bulunan ağaçlar sular içerisinde kalmadan, 2011 mart ayında bir 70-80 santim daha düşürülecek su seviyesi. Göl çevresindeki yolun geniş olduğu iddia edilen yerler var oralar 8 metreye indirilecek. Yaya, bisiklet ve çekçek yolunun genişliği toplan 8 metreyi geçmeyecek. Göl çevresindeki yol doğal taştan olacak. Suniliğe yer yok, asfalt yapmıyoruz. Ayrıca, elektrik ve kanalizasyon hatlarını yer altına alıyoruz. Elektrik direkleri ahşaptan oluyor.”

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön