Bu manzara eşliğinde, tulumba suyu ile yapılan çay keyfi. Şehir şebekelerinde'ki klor yüzünden, çayın tadı bozuluyor ama tulumba ve akar çeşme suları gibi klorsuz su ile yapılan çaylar çok lezzetli oluyor.
2. fotoğraf ise, hemen yan bahçede'ki (teyzemizin bahçesi) 2 yıl önce ki kurak mevsimde sular derine indiği için ve su motorlarının su'ya ulaşmalarını kolaylaştırma amacı ile yaptıkları, adına -yarma- denilen çukur.
2-3-4 ya'da 5 metre derinlik'te (su'ya en yakın nokta) çukur kazılıp, su motoru aşağıya indirilip, su çekmeyi kolaylaştırmak için yapılır (böyle yapmak ile motorun gücünden daha çok faydalanılıyormuş).
Düzenleyen ayazkentli : 01-10-2011 saat 15:08
Neden: Fotoğraf kontraslarını ayarlama.
|