View Single Post
Eski 19-07-2010, 15:09   #54
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Bunlarda biberlerimiz.

Minik acı biber (süs biberi), sarı biber, acı kıl biber ve salçalık iri biber olmak üzere 4 çeşit biber var. Benim favorim salçalık iri biber. Çünki bu biberlerden, henüz kırmızı'ya dönmediği, yeşil iken dönemlerinde kurulan turşular, çok uzun bir dönem dayanabiliyor.

Diğer türleri 3-4 ay gibi bir zamanda tüketmek gerekirken, bu cins ile kurulanlar, nerede ise 1 yıl gibi dayanıyorlar ve açtığınızda, sanki taze imiş gibi diri kalıyorlar.

İlk fotoğraf, salçalık iri biber (henüz küçük'ler, daha büyüyecekler).
2. ve 3. fotoğraflar'da sarı biberler görülüyor.

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ayazkentli : 19-07-2010 saat 15:12 Neden: ilave.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön