Bunlarda biberlerimiz.
Minik acı biber (süs biberi), sarı biber, acı kıl biber ve salçalık iri biber olmak üzere 4 çeşit biber var. Benim favorim salçalık iri biber. Çünki bu biberlerden, henüz kırmızı'ya dönmediği, yeşil iken dönemlerinde kurulan turşular, çok uzun bir dönem dayanabiliyor.
Diğer türleri 3-4 ay gibi bir zamanda tüketmek gerekirken, bu cins ile kurulanlar, nerede ise 1 yıl gibi dayanıyorlar ve açtığınızda, sanki taze imiş gibi diri kalıyorlar.
İlk fotoğraf, salçalık iri biber (henüz küçük'ler, daha büyüyecekler).
2. ve 3. fotoğraflar'da sarı biberler görülüyor.
Düzenleyen ayazkentli : 19-07-2010 saat 15:12
Neden: ilave.
|