Izzet Bey,
Hizli cevabiniz icin tesekkurler. henuz sebebini anlayamadigim icin koparmadim. asagi yukari 7-8 meyvede gorebiliyorum. hepsini muhafaza edip gelismeleri kayit altina alacagim.
Bilkiler cok hizli gelismis derken neyi kasdettiniz ? Londra'da yazlar kisa oldugu icin dar zamanda hasadi tamamlamam gerekiyor. Sasirttigim tarih Mayis ortasi. Eylul basi burada yaz bitiyor. Cok az su verdim. sasirma sirasinda verdigim fosforlu gubre haricinde meyveler goruldukten sonra potasyumlu gubre uyguladim. cok az miktarda azot almalarina calisiyorum dusuk azotlu gubreler kullanarak. bir miktar da tavuk gubresi paleti kullandim.
Azotu almislarsa bir miktar bundan almislardir. asagi yukari 55 civari fidan sasirttim sadece bahcenin bir bolumunde 4-5 bitkide bu goruluyor ve dediginiz gibi Beefsteak turlerinde diyecegim ama bir italyandan aldigim kirmizi cherry tipindekinde de 2 tane meyveyi bu durumda gormustum. Onlari Mildiyo zannedip panikten topladim Acaba dallara ve yapraklara surtunmeden ve ezilmeden dolayi mi oluyor diyorum. Tam anlam veremedim. Salkim ucundaki meyvelerde de mevcut.
Huseyin SIVAKCI
|