View Single Post
Eski 19-07-2010, 13:56   #483
himone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
Kiraz

Öncelikle herkese merhaba. Foruma baştan sona kadar okudum. Başta hizals, hexus, aliok1, Samsunlu55, k0900 beyefendilere çok teşekkürler ediyorum, bilgilerini paylaştıkları için.
Forumu okudum ve aklıma takılan soruları sormak istiyorum. Öncelikle yaklaşık 40 dönümlük(Kırşehir'de rakım bulunduğum yerde 900 civarı ve iklimi Kırşehir'in iklimine göre biraz daha yumuşak) bir yerimiz var ve meyve bahçesi yapmak istiyoruz. (tarlada su mevcuttur)
Sorularıma gelecek olursam;

1-Bodurda 7 yıl sonra çok kurumanın olduğu ve yarı boduru önermişler (hizals beyefendi önceki mesajlarında demişti yanlış hatırlamıyorsam). Tam olarak sizler ne önerirsiniz?
2-Bodur meyvenin yıllara göre verimini(4. yıl 10 kilo gibi...) ve yarı bodur meyvenin yıllara göre ortalama verimini söyler misiniz? Hangisi daha verimlidir ve birinin diğerinden avantajı nelerdir?
3-Anaç olarak Mahalep(bildiğim kadarıyla kurak bölgeler için daha verimliymiş), Kuş Kirazı, Gisela 5-6 dan hangisini önerirsiniz? Veya başka anaçlar olabilir.
4-Mesajlardan anladığım kadarıyla 0900 ü dikeceğim. Bu 0900 ü döllemek için hangi çeşitleri dikebilirim ve dölleyiciler rüzgara göre nasıl ayarlayabilirim?
5-Bulunduğum yerde çok rüzgar olmasada rüzgarı önlemek için arazinin kenarlarını kavak ağaçları dikmeyi düşünüyorum. Acaba uygun olur mu?( Döllemede sorun olur mu?)
6-Hiç kimse bahsetmemiş herhalde ya da ben göremedim acaba sulama hakkında bilgi verir misiniz? Ortalama kiraz ağaçları(çeşidine göre ****** de) kaç günde ne kadarlık bir su istiyor?
7-Tarlanın heryerine kiraz mı ekeyim?( Bana özellikle piyasanın içinde olan arkadaşlar alternatif olarak sunabilecekleri önerileri varsa sevinirim)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir kez daha söylemek istiyorum bilgilerinzi paylaştığınız için çok teşekkürler.

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön