View Single Post
Eski 16-07-2010, 21:02   #6355
Fatih
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
çok uzun zamandır istediğim fakat vakit darlığı nedeniyle ir türlü yapamadığım en önemli işi bu gün gerçekleştirdim.Biraz geç kaldım ama olsun.Bunlar kışın serada köklendirdiklerim ve baharla yavrulayıp şimdide ayırdıklarım.Kızlarımın hepsinin renkleri farklı ve bana özel.Sevdiğim bir kişiden gelmişti özel renklerle.

Yavrularım unlubit olmuşlar.ilaçlıyorum inşallah kayıpsız kurtarırım.Bu nedenle söz verdiğim arkadaşlardan özürdiliyorum paylaşım bu sene iptal...

Hep seradan yanayım neden mi işte bu nedenle:

Name:  DSCF5122.jpg
Views: 1699
Size:  37.8 KB

yaprağın küçük kırılmış bir yerinden yavrular çıkıyor ve çok iyi oluyor.Bu nedenle sera dikimi veya poşet dikimi yaparken önce çeliğimin arka kısmına çizik atıyorum.Bazen o çiziklerden kökleniyor bazende yavruluyor bu yavrulayan yaprağımdı.

poşet dikimlerim çok başarılı birkaçını bugün ayırdım aslında:

Name:  DSCF5124.jpg
Views: 1384
Size:  50.6 KB

Name:  DSCF5128.jpg
Views: 1367
Size:  38.5 KB

Tabi diğer yavrularımıda ekliyoum.En sevdiğim renklerde umuyorum çiçeklerinide görürüm.

Name:  DSCF5130.jpg
Views: 1706
Size:  55.0 KB

Peki anneleri ne mi oldu ikinci kez anne adayı ldular.Onlarıda kökleriyle tekrar geriye diktim.İşte asıl önemli nokta burada.Asıl önemli olan yapraktaki yavruları alıp yaprağı köklü olarak ikinci,üçüncü ya da dördüncü kez anne yapmak.

Name:  DSCF5129.jpg
Views: 1415
Size:  48.7 KB

İşte bunlardı beni bugün bu derecede yoran...

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön