çok uzun zamandır istediğim fakat vakit darlığı nedeniyle ir türlü yapamadığım en önemli işi bu gün gerçekleştirdim.Biraz geç kaldım ama olsun.Bunlar kışın serada köklendirdiklerim ve baharla yavrulayıp şimdide ayırdıklarım.Kızlarımın hepsinin renkleri farklı ve bana özel.Sevdiğim bir kişiden gelmişti özel renklerle.
Yavrularım unlubit olmuşlar.ilaçlıyorum inşallah kayıpsız kurtarırım.Bu nedenle söz verdiğim arkadaşlardan özürdiliyorum paylaşım bu sene iptal...
Hep seradan yanayım neden mi işte bu nedenle:
yaprağın küçük kırılmış bir yerinden yavrular çıkıyor ve çok iyi oluyor.Bu nedenle sera dikimi veya poşet dikimi yaparken önce çeliğimin arka kısmına çizik atıyorum.Bazen o çiziklerden kökleniyor bazende yavruluyor bu yavrulayan yaprağımdı.
poşet dikimlerim çok başarılı birkaçını bugün ayırdım aslında:
Tabi diğer yavrularımıda ekliyoum.En sevdiğim renklerde umuyorum çiçeklerinide görürüm.
Peki anneleri ne mi oldu ikinci kez anne adayı ldular.Onlarıda kökleriyle tekrar geriye diktim.İşte asıl önemli nokta burada.Asıl önemli olan yapraktaki yavruları alıp yaprağı köklü olarak ikinci,üçüncü ya da dördüncü kez anne yapmak.
İşte bunlardı beni bugün bu derecede yoran...