Desenize sihirbaz oldum çıktım.
Beyaz gül yerli gül ve yediveren. Üzerinde her daim çiçek oluyor. Ondan yaptığım her çelik de tuttu.
Hem Silivri'ye ektim hem de burada yedeği var. Etraftan isteyen arkadaşlara da 6-7 tane dağıttım.
Form vermek için de pek uğraşmıyorum.
Bitkinin karşısına geçin önce bir inceleyin. Sonra ilk sene bitkinin her tarafından güneş almasını sağlayacak şekilde budayın. Ortası da güneş alsın.
Daha sonraki budamalarda ortayı biraz uzun tutun, yan tarafları yuvarlamaya çalışın.
Belki size şaka gelecek ama onlarla bol bol konuşun, okşayın hatta avcunuza alıp öpün. Canlı değiller mi, hoşlarına gidiyor inanın.
Yeni açmaya başlayan bir goncayı görüp de ilân-ı aşk etmediğim yoktur.
Sulamayı ihmal etmeyin, sularken yapraklarını ıslatmayın ve suyu sadece köküne vermeyin.
Kökler toprak altında da yayılmışlardır, o yüzden geniş bir çevreyi sulayın.
Çiçeklenme döneminde iki defa gübre verirseniz iyi olur, ben 3 x 15 veriyorum.
Onu da tam köküne yakın değil, dairesel şekilde verin. Toprakla karıştırın ve sulayın.
İyice açmış çiçekleri kesmeye kıyamamazlık etmeyin ki daha çabuk çiçeklenmeye gitsinler.
Yaşlanmaya başlamış sarmaşık güllerinin gövdelerine (eğer göz patlatması olmuyorsa) incecik bir gazlı bez sararak ıslak tutuyorum. Bir defasında normal su ile daha sonraki sulamada içine yaprak gübresi katılmış su ile sulayarak kısa zamanda gövdeden göz patlamaları elde ediyorum. (İşte sihirbazlık bu

)
Budama sırasında hep uzun bırakmayın ara sıra da gençleştirme budaması yaparak bitkinin taze sürgünler vermesini sağlayın.
Yine aklıma gelince yazarım, yaptığım sihirleri....