Benim tohumdan yetiştirdiklerimde de (1.5-2 yıllıklar) benzer bir görüntü var. Saksılarını yakın zamanda bir boy büyüttüm, 2 boy büyütsem de olurmuş yani.Toprağı değiştirirken çok kuru olduğunu farkettim, çok az suluyormuşum.
Bunları hayvan gübresi, kemik tozu, sebze adaları için aldığım Meg-Iron-V yavaş salınımlı iz element desteği, perlit ve torf karışımına diktim. Mikrobiyal gübre de kullanıyorum. Büyümeye başladılar. Büyük olan plumeriamın yapraklarında deformasyon, çift yapraklar vardı, ziraat mühendisi kuzenim mikro element eksikliği olabilir demişti. Toprağına kemik tozu ve Meg-Iron-V karıştırdım, mikrobiyal gübreyle suluyorum. Şu an için sağlıklı görünüyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu
O küçük saksılarda çiçek açabilirlerse sizi kutlamak lazım. Farkındaysanız toprak kısmına yakın gövde ince, yaprak kısmına yakın gövde kalın. Bu şekilde biçimsiz gelişmişler.
Şimdi 20 lt lik saksılara alırsanız, önümüzdeki yıl mutlaka çiçeklerini görürsünüz. Saksı değiştirmekten korkmayın, bir an önce saksı değişimini yapın ki ferahlasın yavrucaklar.
Saygılarımla, Adalet hanım.
|