Sn.Acemi_caylak'ın vermiş olduğu linklerde İdris bey birden fazla kez ilgili ürünün tescillendiğini duyurmuş. Ancak o linkte herhangi bir tescil belgesi göremedim. Başka bir forumun adresi verilerek bir bakıma üyeler oraya davet edilmiş. Oraya da gidip baktım.
Hatırlanacağı üzere, daha önceden bu forumda yürüyen ve tescilsiz bir ürünün hemen her problemi nasıl da çözdüğüne dair yazışmalar yanıltıcı olabileceği sebebiyle durdurulmuştu. Adı geçen forumda da genellikle bu minvalde yazışmalar gördüm. Bu o forumun bileceği bir şey.
Bu ürün ağaçlar.net'de duyurulup, üyeler deneme yapmaya davet edildiğinde, içeriğinde var olduğu söylenen bakteri başka bir şeydi. Şimdi galiba daha başka bir şey olduğu anlaşılmış. Bu da işin ciddiyetindeki azlığı göstermesi bakımından özellikle kayda değer bir çelişki olsa gerek.
Elbette, isteyen istediğini düşünmekte, istediğini denemekte sorumluluğu kendine ait olmak üzere özgürdür. Ancak forumun bu bakımdan politikasında bir değişiklik olmamıştır. Bu sebeple azami hassasiyetin gösterilmesi, olabildiğince de etik davranılması yerinde olur.
Düzenleyen MeyveliTepe : 16-07-2010 saat 11:38
|