Sayın acemi caylak,
Sizin de bildiğiniz gibi, ROA konusu sitede tartışıldı ve sonuçları ortada. ROA lisans almasına rağmen artık burada değil Sn.İdris Şenol'un verdiği linklerde tartışılıyor. Bionem başlığı o dönemde de lisanslı üretildiği için hala aktif.
Ziraatle ilgili herhangi bir eğitim almadım, ne öğrendiysem sitemizde paylaşımda bulunan arkadaşlarımızdan öğrendim ve sizinle tartışacak kadar konuya hakim değilim. Ayrıca ROA konusu kapandığı için tartışmak da istemem. Eksik ya da yanlış bilgi verebilirim. Beni aşar.
Ben mikrobiyal gübre yani ROA uygulayıp, aldığım başarılı sonuçları paylaşabilirim, paylaşıyorum da. Hoyalarda yakaladığım başarıyı kendime mal etmek ve ROA'nın katkısını yadsımanın diğer hoya yetiştiricisi arkadaşlarıma haksızlık olacağını düşündüğüm için paylaşırım.
Diğer mikrobiyal gübreleri de satın almama ya da deneme boyutlarında temin etmeme rağmen, sıradan bir kullanıcı olarak yapabileceğim hataların sonucunda yaşadığım kayıpları, emin olmadığım sürece onlara da yükleyemem.
Tartışalım diyorsanız ilgili kişileri bulabileceğiniz adresler verilmiş. Reklam değil bilgi içerikli bir mesaja neden takıldığınız merak etmiştim sadece.
Bu konuda söyleyebileceklerimin hepsi budur