15-07-2010, 11:39
|
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Ama içindeki mikroorganizmaların ne olduğu ve nasıl bir mekanizma ile işe yaradığını bilmek ürünü kullanan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Bu ticari sır değildir.
|
Aslında bu bir zorunluluktur.
TARIMDA KULLANILAN ORGANİK, ORGANOMİNERAL, ÖZEL, MİKROBİYAL VE ENZİM İÇERİKLİ ORGANİK GÜBRELER İLE TOPRAK DÜZENLEYİCİLERİN ÜRETİMİ, İTHALATI, İHRACATI, PİYASAYA ARZI VE DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİK
...
Madde 7 - Organik gübreler herhangi bir zararlı mikroorganizma içermemeli ve bu durum mikrobiyolojik analizlerle belgelenmelidir. Hayvansal orijinli organik gübrelerde mikrobiyolojik analizler yapılırken 6'ncı maddedeki parametreler esas alınmalıdır. Organik ve mikrobiyal gübrelerde simbiyotik (Rizobium spp.) ve zararlı olmayan asimbiyotik (serbest yaşayan bakteriler, mavi yeşil algler, mikoriza mantarları vb.) bulunabilir. Üretilerek veya ithal edilerek piyasaya arz edilen ürünün içeriğindeki mikroorganizmaların cinsleri ve miktarları beyan edilmelidir.
...
Madde 8 - Bu Yönetmelik ve eklerinde tanımlanan ürünleri üretmek isteyen firma üretim izni alabilmek için, bir dilekçe ekinde aşağıda belirtilen belgelerle TÜGEM' e müracaat eder.
a) Ayrıntılı Üretim Prosesi: Gizliliği muhafaza edilmek kaydıyla, üretim metotları, kullanılan hammaddeler ve üretimde yapılan fiziksel, kimyasal ve ısıl işlemler ile varsa mikrobiyal katkılar ayrıntılarıyla belirtilecektir.
...
|
|
|