Konu: Şeftali
View Single Post
Eski 15-07-2010, 10:11   #130
haserkut
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2010
arkadaşlar ben yeni üyeyim,siteyi şöylebir gezdim ve bana faydalı olacağını düşünüyorum.Ben emekliyim ve Antalyada yaşıyorum zamanımın çoğunu ufak bahçemde geçiriyorum.Ağaçlarımın arasında bir tanede şeftali var.Yanyana 2 köktü ve ilk meyvelerini evvelki yıl verdi ama geçen yıl kabuklubit hastalığından dolayı bir kökü kesmek zorunda kaldım.Aynı kök bu yıl yine filizlendi.Benim sorunum başka diğer sağlıklı kök bu yıl yine meyve verdi ve meyvelerde bayağı iri(5 tanesi 1 Kg.gibi)ama daha meyvalar tam olgunlaşmadan yarılmaya ve çekirdek kısmından başlamak üzere çürümeye başladıklarını gözlemledim,birde dış kabukta delikler gördüm ve çürüme tam bukarşılıkta başlıyor.Parantez içinde kabuklubit ilacından başka hiçbir ilaçlama yapmadım.Aynı şey kayısı ağacımdada oldu meyveler daha olgunlaşmadan içeriden çürümeye ve kurtlanmaya başladı,şeftalide kurtlanma yok çürüme gibi erime var.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse en azından birdahaki yıla hazırlıklı olur ve zamanında önlemimi almak fırsatı bulurum.Teşekkürler.

haserkut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön