Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dogasever
b5a'yı ve em'yi birer litrelik bardaklara koyalım. B5a'yı kim üretiyor veya satıyorsa, o içsin; em'yi de ben içeyim. Bundan daha güzel güvenlik testi olur mu? Var mısınız sn b5a üreticileri? Içebiliyorsanız, ürününüzün güvenliğinden kaygı duymuyorsunuz demektir. Ben afiyetle her gün iki kaşık em içiyorum. Saygılar.
|
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi selahattin yılmaz
b5a yı bende içtim ancak şov yapmayı sevmediğimden taleplerinizi afaki görüyorum ve benim için makul düzeyde olmadığı sürece sorularınıza cevapta vermemeyi düşünüyorum.
|
Her halde her iki üründe meyve suyu

. İçilebildiğine göre. Her ne kadar EM' in içeriği ve içerdiği bakterileri tam olarak bilmesem de içilebilir enzim sınıfından olduğunu biliyorum ama b5A yı bilmiyorum.
Çünki bende meyvalardan fermentasyonla elde ettiğim enzimi hem içiyorum hem balkondaki bitkilerime veriyorum.
Sn. Doğasever bize EM' in sırlarını anlatmadı, Hüseyin Bey' de b5A nın sırlarını anlatmaz herhalde. Ticari ürününü koruma altına almak içinde içerikteki bir bakterinin birinin adını Fatih 2007 diye adlandırması ve saklamasını doğal karşılamak lazım bence.
Hüseyin Bey' in "Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir..." yakınmasını okuyunca çok güldüm. Böyle bir zorunluluk olsaydı organik tarım yapanların halini düşünmek bile istemiyorum.