selamlar benimde 3 yaşında bir erkek birde dişi kuşum var. yazılanlara baktığımda kuşların alışmadıklarından yakınanlar var. naçizane bende bir iki tavsiyede bulunmak isterim. benim muhabbetim hiç ötmüyor sadece konuşuyor ve çok canayakındır. onu ilk eve getirdiğimizde minicikti tünekte zor duruyordu. bizi sürekli görebileceği ve izleyebileceği bir yere koyduk. evde çok sakin hareket ettik onu ürketecek hiçbir hareketimiz olmadı. ona fazla yaklaşmadan arada konuştuk. bu süre 10 gündü ve kafesin kapısı hep kapalıydı. daha sonra yavaş yavaş elimizi kafesin içine soktuk onun göğsüne dokunarak parmağımıza aldık ve dışarı çıkardık. elimizden yem verdik ve bize alıştı. şimdide tepemizden inmez bebeğim. sıkmadan bunaltmadan sevgi ve ilgi size alışmasını sağlıyor. dişi olan kuşu 7 ay sonra aldım. fakat o çikom gibi değil, ele geliyor ama hemen kaçıyor. dişi kuşların alışması çok zor oluyor ve konuşmaya uğraşsa da çok başarılı olmuyor.
onunla ilgilenin bol bol konuşun. bazen sıkıldığında çirkin sesiyle bağırır hemen yanına gidin. aslında insan gibiler...
birde sağlıklı olması için meyve, yeşillik vs. onun yiyebileceği herşeyi verin. sadece tek düze yem yememeli. yanlız abartmayın ishal olur mazallah. benden bu kadar. sorularınız olursa keyifle yanıtlarım. benim için bütün muhabbetler çiko... sevgiler
|