View Single Post
Eski 14-07-2010, 00:08   #1117
Samsunlu55
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ainos Mesajı Göster
Sayın Nurgül hanım,
Ben bahsi geçen sitedeki Toros 1 cinsi cevizden bahçe kurdurdum. Tabi kurdurmadan önce başka yerlerede sordum fakat hiçbiri bana Noyan bey gibi teknik bilgi veremedi ve hepsi tamamen ticari yaklaştı...
Bahçeyi kurduktan sonra aşısız ceviz ürün vermez problemi yaşadım, Sn. Sütyemez le de görüştüm o da aynı fikirdeydi. Bende bunun üzerine Noyan beyi aradım, kendsi beni Mersine davet etti, orada bahçeleri gezdik, gördüm ki Noyan beyin dedikleri doğru, aşısız ceviz ağaçları üstünde meyve dolu. 5 yaşında ağaç üstünde yaklaşık 10 - 15 kg meyve var. Burada ****** işin püf noktası bakım. Hangi sitede bir bakım programı görebiliyorsunuz? Herkes ücret talebinde bulunuyor, ve verilen bilgilerde çok büyük hatalar var. Bence bu konuda:" Adamın kitabı bile var. Bak adam Prof. olmuş ne derse doğrudur." mantığıyla gitmemek lazım. Adam Prof. olmuş ama akademisyen ruhu yok, kafa ticari çalışıyor...
Sn. ainos;
Siteye hoş geldiniz kendinizi şurada tanıttıktan sonra daha detaylı bilgi verebilir misiniz Kurduğunuz bahçe kaç dönüm Bahçeselde agaçların iki yaşında olduğunu yazmışsınız alalı mı iki sene oldu yoksa şu anda mı iki yaşındalar Bahçe nerede Rakım kaç Toprak tipi nedir Sulama imkanı var mı Sorular fazla oldu sanırım, saygılarımla...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön