Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın
Çok masum bir beyaz  Benim clematislerim dinlenmede bir aydır nerdeyse  Hiç kıpırtı ve sürgün yok şuan..Sağlıklı görünüyorlar gerçi..Clematisleri ilk diktiğiniz yıllarda da sürekli açtılar mı yoksa belli bir yıldan sonra mı bol çiçeklendiler bunu merak ettim?
|
Yılmaz bey, Clematis'ler her yıl bir öncekine göre daha fazla çiçek açıyor. Bazı cinsler ilkbaharda çok büyük çiçek açıyor, yazın ikinci bir çiçeklenme dönemi daha oluyor, ama bu sefer çiçekleri neredeyse 5'te 1 daha küçük açıyor (örneğin Ville de Lyon). Bazıları ise yukarıdaki beyaz gibi Temmuz sonuna doğru hatta sonbaharda açmaya başlıyor. Hoş kitaplarda geç açıyor denilenler bende erken açtı, erkenciler geç açtı. Sanırım iklime göre huyları da değişiyor.
Sanırım sizin ektikleriniz erkenci türler, yani çiçeklenme döneminden sonra ekmiş olabilirsiniz. Örneğin Montana'lar erken açıyor, Ankara'da Mayıs gibi. Bu sene açmayan Clematis'leriniz varsa bile önümüzdeki yıl bol miktarda çiçeğiniz olacaktır (az önce sitedeki bahçenizi ziyaret ettim Clematisleriniz yerlerini çok sevmiş ve çok güzel açmışlar).