View Single Post
Eski 13-07-2010, 15:21   #11
mozu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-07-2010
Arkadaslar merhaba, buraya bugun uye oldum. Ankara'dan Mozu'yum. Bana 2-2 bucuk ay once Mersin'den saksida limon agaci geldi. Geldiginde uzerinde bir koca yesil limon ve cok sayida minnacik limoncuk vardi. Zaman icinde limoncuklar dokuldu ama o koca yesil limon sararmadi da sararmadi !!! 2 hafta once beyaz cicekler acti. Buradan okudugum gibi fircalama yontemiyle dollemeye calisiyorum. Ama cıcekler cok dayaniksizlar, hemen dokuluveriyorlar. (Fircalamayi duvar boyama fircasiyla yapiyoruz degil mi gibi bir espri yapabilir miyim?) 3 sorum var, bana yardimci olabilecek arkadas olursa inanin cok sevinecegim. 1. Yapraklari sarardigi icin buradan ogrendigim sekilde demir ilaci vermek istedim. Ama gittigim yerde ayri bir demir ilacinin olmadigini, icinde demir fosfor potasyum vs.... bulunan gubreden verebileceklerini soylediler. Piyasada ayri bir demir ilaci yok mu, yoksa o gubreden mi alayim? 2. O limonun sararmayacagini kabullenmeli miyim? Acaba o limonu beslemeye calismak agacin gucunu mu dusuruyor? Limonu ne zaman koparacagima nasil karar verecegim? 3. Cicekler neden dayaniksiz olabilir? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. Mozu

Düzenleyen mozu : 13-07-2010 saat 15:22 Neden: imla
mozu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön